Здраве и красота

Как да отслабнете с канела?

Добавете я към кафето си

02.02.2017г. / 14 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Канелата е една от най-често използваните подправки в сладкарството. Прекрасният ѝ вкус и аромат помагат да подобрим настроението си и действат като афродизиак. Но канелата има редица здравословни ползи, сред които контрол на кръвната захар, подобрява храносмилането, грижи се за здравето на сърцето и помага в отслабването. Вижте няколко чудесни начина как да отслабнете с канела.

Пийте канелена вода през деня

За да контролирате нивата на кръвната захар и телесното тегло, пийте през целия ден канелена вода. В 500-600 мл вода сварете за няколко минути 2-3 канелени пръчки. Приемайте напитката през целия ден.

Добавете я към кафето си

Ароматно кафе или плътно капучино... Тези две ободряващи напитки могат да станат още по-приятни на вкус и здравословни с щипка канела. Разбира се, когато добавяте канела към кафето с цел редуциране на телесното тегло е добре да се съобразите с количеството захар. Препоръчително е да подслаждате кафето си с лъжичка мед или да го пиете без захар.

Комбинирайте я с мед и лимон

Медът и лимонът се препоръчват за редуциране на телесното тегло. Двете съставки са богати и на антиоксиданти, витамини и минерали, които подсилват имунната система. Смята се, че в комбинация с канела могат да помогнат за редуциране на коремните мазнини.

В чаша преварена вода прибавете малко мед, канела и лимонов сок. Пийте тази напитка всяка сутрин за добър старт на деня. След това не забравяйте, че закуската ви трябва да е балансирана и здравословна.

Добавяйте я към смутитата

Добавянето на канела на прах към вашите смутита е чудесна идея за редуциране на телесното тегло. Комбинирайте прясно или кисело мляко с плодове или зеленчуци по ваш избор и прибавете малко канела. Невероятен вкус, полезна и засищаща напитка, особено за след тренировка.

Свързани статии

В комбинация с овесени ядки

Някои хора започват деня с купичка овесена каша. Ако вие сте от тях, прибавете към нея и малко канела. Овесът е изключително ефективен за овладяване на излишните мазнини в тялото, но ако искате да удвоите неговите здравословни ползи, комбинирайте го с канела на прах. Не само ще подобри вкуса, но ще помогне и за контрола на кръвната захар в сутрешните часове.

Към протеиновите шейкове

Ако в дневното ви меню се включва консумацията на протеинови шейкове, прибавяйте към тях канела. Това ще ги направи още по-ефективни.

Коментирай