Здраве и красота

Природни средства за облекчаване на разширени вени

Какво помага при разширени вени?

24.03.2017г. / 14 23ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Разширените вени и спуканите малки кръвоносни съдове са не просто козметичен дефект, те могат и да са болезнени. Най-често се причиняват от продължително стоене или седене, което нарушава нормалното кръвообращение.

Много жени страдат от спукани кръвоносни съдове и разширени венички и капиляри. Срещу тях има някои ефикасни натурални методи, които могат да облекчат болката, тежестта в краката и да намалят видимостта на разширените съдове.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет е изцяло натурален продукт, който силно намалява тежестта в краката, болката и видимостта на вените. Той има свойството да подобрява кръвообращението. Подуването изчезва и краката се чувстват пак жизнени и енергични.

Правете масажи вечерно време с ябълков оцет. Можете също така да разреждате по 2 супени лъжици оцет в чаша вода и да ги изпивате преди лягане. Така ще атакувате разширените вени отвън и отвътре.

Лют червен пипер

Лютият червен пипер е истинско чудо от природата. Той е много богат на флавоноиди и витамин С, които стимулират кръвообращението и намаляват дискомфорта. Той не само намалява видимостта на разширените вени, но и облекчава подуването, тежестта и усещането за претоварване на кръвоносните съдове.

Разбърквайте 1 супена лъжичка лют червен пипер в чаша вода и правете масаж с разтвора сутрин и вечер. Похапването на пипер също ще ви се отрази добре, защото той има редица ползи за здравето като цяло.

Зехтин

Масажите със зехтин имат невероятни ползи за уморени крака с разширени вени. Зехтинът има свойството да намалява възпалението, да потиска болката и да подхранва кръвоносните съдове в дълбочина. Той е богат на витамин Е, който действа благотворно на вените и капилярите.

Хамамелис

Хамамелисът е мощна билка с укрепващи свойства спрямо кръвоносните съдове. Тя стимулира производството на колаген, който е изключително важен за еластичността и здравината на стените на кръвоносните съдове.

Магданоз

Магданозът е много богат на антиоксиданти и витамин С, които потискат възпалението в съдовете и укрепват стените като по този начин облекчават симптомите. Масажирайте краката с отвара от пресен магданоз всяка вечер.

Снимка: iStock

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 7 години )