Здраве и красота

Естествени методи за борба с главоболието

Преди да изпиете хапче за глава, опитайте по натурален начин

28.07.2017г. / 11 40ч.
Илияна Николова
Снимка: maxpixel

Снимка: maxpixel

Главоболието може да ви споходи поради много причини. Някои хора страдат от чести болки в областта на главата, което предполага и често взимане на медикаменти за успокояване на болката.

Преди да бързате с посягането към лекарствата, опитайте някои ефикасни естествени методи за борба с главоболието.

1. Леден компрес.

Леденият компрес потиска болката, успокоява спазмите и облекчава симптомите дори на мигрената. Важно е да не налагате сух лед директно върху кожата, а да го увиете в памучна кърпа.

Ефективни натурални средства срещу главоболие

2. Повече вода.

Пиенето на повече вода спомага за добрата хидратация на тялото. Дори леката дехидратация може да провокира пристъп на силно главоболие.

3. Много лют червен пипер.

Според изследванията, силният лют пипер има свойството да облекчава главоболието със сила на мигрена. В този вид пипер се съдържат много мощни противовъзпалителни съединения, които потискат пристъпите на мигрена, световъртеж, гадене, спазми.

4. Чайове.

Добрият и подходящ чай може много да ви помогне в борбата с главоболието. Подходящи за целта чайове са матча, лайка, канела, мента.

5. Етерични масла.

Силата на етеричните масла е голяма. Те помагат за отпушването на синусите, което е честа причина за главоболие. Етеричните масла премахват стреса, имат противовъзпалителни свойства и намаляват продължителността на пристъпите.

Прегряването може да отключи главоболие и гърчове при децата

Най-подходящи етерични масла срещу главоболие са тези от лавандула, мента, чаено дърво.

6. Тапи за уши.

При някои пациенти главоболието се отключва заради силни шумове. Тапите за уши са чудесен начин да предпазите средното и вътрешното ухо от вредното влияние на високите децибели, предизвикващи главоболие.

7. Хранителни добавки.

Главоболието понякога е проявление на различни дефицити. За да ги туширате можете да се обърнете към хранителни добавки. Най-ефективни срещу главоболието са омега-3 мастните киселини, магнезият, витамин В12, коензим Q-10.

8. Упражнения.

Редовните упражнения са полезни не само за фигурата, но и за кръвообращението. По-добро кръвообращение означава по-добро подхранване на тъканите на мозъка и нервната система с хранителни вещества. А това автоматично влияе положително върху силата и честотата на пристъпите на главоболие.

Коментирай
Здраве и красота