Здраве и красота

Как да подмладим ръцете си с 10 години?

Мъдри съвети, които ще върнат красотата на ръцете ви

28.08.2017г. / 06 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ръцете са нашите оръжия, с които си служим всеки ден, всяка минута. Те са нашето ценно средство, с което се справяме с ежедневието си. Излагаме ги обаче на всякакви вредни влияния, които ги състаряват и карат кожата им да губи здравия си вид.

Как лесно да подмладим кожата на ръцете и да ги накараме да изглеждат като преди 10 години?

Мийте ръцете правилно

Колкото и да ви се иска да се измиете с гореща вода, не го правете. Правилната температура за миене на кожата на ръцете е не повече от 25 градуса. Горещата вода състарява кожата и предизвиква дълбока дехидратация.

Носете ръкавици

Когато миете съдовете или чистите дома си, винаги носете ръкавици, особено ако използвате агресивни почистващи препарати. Много домакини избягват носенето на гумени ръкавици, защото не са им удобни. Преглътнете тази суета и спасете кожата на ръцете.

Ранни симптоми на рак на кожата

Освен че ще подмладите ръцете си по този начин, ще предпазите кожата си от раздразнения и обриви, предизвикани от препаратите.

Хидратирайте ръцете

Важно е да хидратирате ръцете си с дълбоко овлажняващ крем за ръце задължително 2 пъти на ден. Не пропускайте и ноктите! Кожата ви се нуждае от повече влага, за да е опъната, подхранена и млада.

Не забравяйте да ексфолирате

Ексфолирането не е само за лице, ръцете също имат нужда от тази процедура. Чрез подходящия скраб за ръце ще премахнете мъртвите клетки от повърхностния слой на кожата. Ако ексфолирате редовно ще забележите как постепенно кожата се подмладява, стяга, а петната започват да избледняват.

Грижа за краката преди лятото – напукани пети

Примерна рецепта за ексфолиант за ръце:

  • ½ авокадо
  • 1 жълтък
  • 1 супена лъжица лимонов сок

Смесете продуктите, докато се получи паста. Втрийте в кожата на ръцете с кръгообразни движения. Масажирайте в продължение на 5-6 минути. След това оставете да подейства за още 20 минути.

Можете да добавите и зехтин и захар към скраба си за по-наситен ефект. Правете тази ексфолиация 2 пъти седмично.

Използвайте слънцезащитен крем

Един от най-увреждащите фактори за кожата на ръцете е слънчевата светлина. Прекомерното излагане на слънце причинява стареене. Винаги използвайте защитен крем срещу слънце, когато излизате навън, дори да не отивате на плаж.

Коментирай