Здраве и красота

Маски за лице с ленено семе

За млада и стегната кожа

19.10.2017г. / 12 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Лененото семе спада към групата на така наречените суперхрани. То съдържа важни хранителни вещества, включително омега-3, 6 и 9 мастни киселини и витамини А, В, както и минерали и фибри. Редовната консумация на ленено семе подобрява функцията на храносмилателната система, намалява риска от запек, спомага за регулирането на телесното тегло, кръвната захар и други.

Но какви са ползите на лененото семе за кожата?

Малките семена са богати и на витамин Е, който е един от най-важните витамини за младостта на кожата. Благодарение на него тя е подхранена, добре овлажнена, стегната и тонизирана.

Лененото семе е подходящо за направата на домашни маски за лице. Защо да си направите такава маска?

Защото:

  • Кожата е почистена
  • Тенът е изравнен
  • Порите са стегнати
  • Нежно ексфолира кожата от мъртвите кожни клетки
  • Намалява секрецията на себум при по-мазните кожи
  • Забавя появата на фини бръчици
  • Намалява риска от появата на пъпки

Споделяме три рецепти за маски за лице с ленено семе, които са подходящи за всеки тип кожа. При нанасянето им избягвайте зоната на околоочния контур.

Маска с ленено семе и яйце

В кухненски робот смелете 2 супени лъжици ленено семе (може да ползвате и смляно). Прибавете към него едно яйце. Получената хомогенна смес се нанася върху почистена кожа за 10-15 минути. Добре е да легнете, да се отпуснете докато маската действа. След това изплакнете с хладка вода и нанесете овлажняващ крем, ако е необходимо.

4 маски за лице, които разкриват красотата ви

Маска с мед и ленено семе

Отново смелете 2-3 супени лъжици ленено семе. Прибавете към тях мед, колкото да се получи гладка и лесна за нанасяне маска, както и няколко капки лимонов или портокалов сок. Нанесете маската върху почистено лице с леки въртеливи движения.

Свързани статии

Масажирайте няколко секунди и оставете да действа 10-15 минути. Изплакнете с хладка вода и ако е необходимо нанесете подходящ крем.

Маска с ленено семе, канела и кисело мляко

Смелете 2 супени лъжици ленено семе. Комбинирайте и с половин чаена лъжичка канела и кисело мляко, колкото да се получи хомогенна смес. Нанесете маската и оставете да действа 15 минути. След като я изплакнете, ако е необходимо нанесете подходящ крем или серум за лице.

Коментирай
Свободно време