Здраве и красота

Чудните ползи от маслото от оризови трици

Как помага на здравето

13.01.2018г. / 06 44ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Маслото от оризови трици е сред най-полезните течни масла. Способностите му за подобряване здравословното състояние са много и се дължат на веществата и съединенията в него.

Това масло помага за нормализирането на холестерола, подобрява здравето на кожата, има антиканцерогенни свойства, облекчава болки и спазми и много други полезни действия. Кои са те?

Здравословни ползи от стайните растения

Предотвратява проблемите по време на менопаузата

90% от жените, приемащи хранителната добавка с масло от оризови трици имат много слаби или почти никакви симптоми по време на менопаузата. Горещите вълни намаляват, раздразнението, нервността, главоболията са значително по-малко и по-слаби.

Понижава холестерола

По данни на Световната здравна организация маслото от оризови трици е изключително полезно за сърдечносъдовата система. То намалява холестерола благодарение на полиненаситените си и мононенаситени мастни киселини.

Предотвратява появата на рак

В това олио има големи количества антиоксиданти и витамин Е. Те са много добри борци срещу рака, тъй като се свързват със свободните радикали и потискат образуването на зловредни формации.

Многобройните ползи от кокосовото мляко

Свързани статии

Забавя стареенето

Отново благодарение на антиоксидантите маслото от оризови трици, наситено с големи количества витамин Е, забавя стареенето на клетките и прави кожата по-млада.

Предотвратява алергичните реакции

Маслото от оризови трици е доказано хипоалергенно, за което много от останалите растителни масла не могат да претендират. Маслото от оризови трици може да успокои отключена реакция или съществуваща алергия, както и да намали риска от поява на нова свръхчувствителност.

Помага в отслабването

Според изследванията маслото от оризови трици е висококалорично. Въпреки това, от него не се пълнее. То допринася за по-качественото обработване и усвояване на храната, което намалява риска от натрупване на излишни мазнини.

Коментирай
Свободно време