Здраве и красота

3 напитки за подобряване на метаболизма

Богати на витамини и минерали

26.02.2018г. / 11 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кои са любимите ви напитки или подправки? Ако харесвате аромата на канела, пикантният вкус на джинджифила и не можете без млечна напитка и плодов сок, следващите три напитки са точно за вас.

Те не само са вкусни и полезни, но ще ви помогнат да подобрите метаболизма си. Запишете си ги и бъдете в добра форма.

Ябълков сок с канела

Ябълките са богати на витамини, минерали, диетични фибри и пектин. Последните две допринасят не само за подобряване на храносмилането, но и за подобряване на метаболизма. В съчетание с ароматната канела, която също е сочена като естествено средство за топене на излишните калории, може да ви помогнат не само да подобрите енергийните си нива, но и да влезете в добра форма.

Пригответе си пресен сок от ябълки и към него добавете малко количество канела. Важно е напитката да е на стайна температура. Консумирайте я преди сън или сутрин преди леката и здравословна закуска.

Подправки, които намаляват риска от рак

Кефир с подправки

Вече във всеки супермаркет може да намерите кефир. За да си приготвите напитка топяща мазнини прибавете към кефира ½ чаена лъжичка канела, 1 чаена лъжичка мед и щипка пресен настърган или сушен джинджифил. Разбъркайте добре и приемайте от нея два пъти на ден сутрин на гладно и вечер, около час преди сън.

Кефирът е отличен за храносмилането, защото подобрява стомашната активност и премахва токсините.

Свързани статии

Джинджифилът също подобрява функцията на червата и е сочен за термогенна храна. Повече за други такива храни може да прочетете тук.

Вълшебна напитка за топене на коремни мазнини

Чай от джинджифил

За да си го приготвите ще ви трябва около 1 супена лъжица настърган корен от подправката. Сложете го във вряща вода за няколко минути и след това захлупете за 5-10 минути. Прецедете, прибавете пресен лимонов сок и мед на сладост. По желание може да овкусите и с канела. Пийте от тази напитка 1-2 пъти на ден, тя ще засили и имунитета ви.

Коментирай