Здраве и красота

Маска за коса с меласа за дълбоко подхранване

Чудотворна експлозия от хранителни вещества за косъма

16.03.2018г. / 11 04ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Меласата е едно от чудесата на природата. Тя представлява гъста лепкава субстанция, която остава при рафинирането на захарната тръстика или захарното цвекло.

Меласата е много полезна както вътрешно за организма, така и външно за кожата и косата. Тя съдържа много полезни и здравословни съединения, минерали, антиоксиданти, които подхранват в дълбочина дори най-увредената коса.

Маска за лице с индийско орехче помага при черни точки

Меласата има и свойството да хидратира и обогатява косъма по цялата му дължина от корена до върха с желязо и магнезий, така важни за здравето на косата.

Гъстата лепкава течност зарежда косата с полезни вещества, които са незаменими. Важно е меласата да не се разрежда с вода, за да не се намалят нейните свойства.

Не се бойте, че ще ви скубе заради гъстотата си. Меласата се измива много лесно след прилагане на маската, която е превъзходен естествен източник на млечна киселина, аминокиселини, полезни бактерии и ензими, цинк и много други вещества, важни за косата и скалпа.

Маска от зехтин и рициново масло почиства лицето идеално

Свързани статии

Съставки на маската:

  • ¼ чаша кисело мляко
  • 2 супени лъжици черна меласа
  • 1 чаена лъжица ябълков оцет
  • 2 капки етерично масло от розмарин

Разбъркайте киселото мляко, меласата и ябълковия оцет. Добавете етеричното масло. Разбъркайте отново. Масажирайте върху мокра коса. Оставете маската да действа 15 минути като покриете косата с шал или шапка за баня.

Измийте косата с мек шампоан. Правете маската 2 пъти седмично за дълбоко подхранване.

Коментирай