Здраве и красота

5 начина да използвате кубчета за лед за красота и здраве

Защо ледът е полезен за кожата

05.03.2018г. / 09 40ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кубчетата лед далеч надхвърлят основното си предназначение да охлаждат нашите питиета. Те могат да се използват много успешно както в красотата, така и в подпомагането на здравето на кожата.

Ето кои са 5-те най-полезни употреби на ледените кубчета:

1. За ексфолиране

За да почистите кожата в дълбочина и да я освободите от мъртвите клетки, натрупания себум и бактериите, загнездени в порите, е нужно редовно да я ексфолирате. Това става успешно с помощта на кубчета лед.

Съветите на дерматолозите за млада и здрава кожа

Във всяко гнездо на форма за лед поставете намачкани портокалови корички, малко мляко и малко мед. Покрийте с вода и замразете. Ексфолирайте кожата като нежно я масажирате с кубче лед всяка вечер. Полезните вещества в кубчетата ще помогнат за почистването и ексфолирането на порите в дълбочина.

2. Срещу тъмни кръгове

Умората си личи най-много в очите. След напрегнат ден, а и още повече на сутринта след него, тъмните кръгове и торбички под и около очите, издават натрупаното напрежение и стрес.

За да ги премахнете бързо и да освежите очите и погледа си, масажирайте с кубче лед. Не прекалявайте с охлаждането, за да не нараните нежната тънка кожа около клепача. Масажирайте в рамките на 4-5 минути.

Свързани статии

3. Срещу кожни възпаления

Кожните раздразнения и възпаления се характеризират с обриви, зачервявания, сърбеж, поява на плюски и пъпчици. Третирайте засегнатото място с кубче лед. То ще успокои засегнатото място, ще намали възпалението и ще облекчи сърбежа.

3 съвета за сияйна здрава кожа

4. За тонизиране на кожата

Ниската температура на леда помага за освежаване, енергизиране и тонизиране на кожата. Водата пък има задачата да хидратира в дълбочина. Резултатът е сияеща, здрава и опъната кожа – мечтата на всяка жена.

5. При слънчеви изгаряния

Лекият масаж с кубчета лед помага на изгорялата кожа да се възстанови по-бързо. Ледът хидратира увредената кожа, отнема топлината от нея и помага за намаляване на зачервяването.

Коментирай