Здраве и красота

8 тайни на жените, които винаги ухаят прекрасно

Как постигат дълготрайност на приятната миризма

07.03.2018г. / 12 41ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако се чудите как приятелката ви винаги мирише хубаво през целия ден, а парфюмът ѝ сякаш току-що е нанесен върху кожата ѝ, трябва да знаете, че си има причини за това.

Вместо да се ядосвате че вашият парфюм никога не се усеща, а в по-късните часове на деня направо няма и помен от него, вижте какво правят жените, ухаещи винаги приятно всеки ден!

4 лесни трика за по-дълготраен парфюм

Те избират по-мощни аромати

Някои аромати имат силен ефект без самите те да са силни или натрапчиви. За да попаднете на такъв аромат, подходящ за ежедневието и импониращ на излъчването ви, трябва да опитате няколко варианта, докато откриете своя. Принципът проба-грешка тук е неизбежен, но успешен.

Те изграждат няколко слоя аромат върху кожата

Дамите, които винаги ухаят приятно, не се осланят единствено на парфюма. Те знаят, че за да бъде една миризма дълготрайна, трябва да бъде поставена в няколко дълбоки пласта. Започнете с душ гелове и лосиони за след баня, обогатени с аромати от същата гама, в която е и парфюмът ви. След тези процедури, даващи възможност ароматите да проникнат дълбоко в кожата, нанесете и парфюма за финал.

Те знаят къде да прилагат парфюма

Не всяка зона на тялото поема и излъчва аромат по еднакъв начин. Местата, които са по-топли от останалите в тялото, са най-добрите за поставяне на парфюм. Чрез отделянето на топлина се излъчва и по-голямо количество аромат. Такива места са китките, пъпът, гръдния кош, зад ушите и зад коленете.

Никога не втриват парфюма 

По навик човек втрива парфюма, ако го нанася на китките. Този метод е погрешен. Той разваля ароматните молекули и ги кара да отлитат по-бързо от повърхността, оставяйки ви без аромат.

Как ароматът на парфюм влияе на психиката ни?

Те знаят кога да прилагат

Важно е да поставите парфюма си веднага след като сте обработили кожата с козметичните продукти за баня. Докато кожата е все още влажна, порите са широко отворени и готови да поемат от ароматните масла.

Те поддържат кожата си добре хидратирана

От голямо значение е кожата да бъде дълбоко овлажнена преди да бъде нанесен парфюмът. Сухата кожа има тенденция да абсорбира всичко, което я докосне, особено парфюм, наситен с ароматни масла.

Те съхраняват парфюма правилно

Излагането на парфюма на топлина и влажност разбива ароматните молекули. Избягвайте да държите бутилките в баня или до друго влажно помещение. Дръжте парфюмите си на сухо, хладно и проветриво място.

Те нанасят повторно парфюм през деня

Дори да сте спазили всички споменати по-горе процедури, все пак кожата е жив, дишащ орган, който се нуждае от поддръжка за постоянно ухание. Носете в чантата си парфюм за освежаване на аромата от сутринта.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати