Здраве и красота

Здравословни ползи от водата от кимион

Помага предимно в отслабването

12.03.2018г. / 12 25ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кимионът е подправка със специфични аромат и вкус. Той е богат на хранителни вещества, витамини, минерали и флавоноиди, които оказват благотворно влияние върху здравето и организма.

Какво е вода от кимион? 

Водата от кимион не представлява отвара от билката, а се получава вследствие накисването на семената на кимиона. Те се оставят накиснати за 24 часа или за една нощ като по този начин водата се насища с активните вещества на билката.

Любимите подправки на всяка диета

За какво помага водата от кимион?

За отслабване

От векове индийците и някои други източни народи пият вода от кимион за отслабване. Те я предпочитат и като тоник, който има свойството да повишава енергийните нива в следобедните часове.

Водата от кимион стимулира метаболизма и подобрява храносмилането като едновременно помага за извеждане на токсините от организма.

Наситената с вещества от кимиона вода провокира секрецията на храносмилателни ензими, което подобрява абсорбирането на хранителните компоненти.

Свързани статии

Напитки, които изгарят мазнините на корема

Повишава имунитета

Освен че извежда токсините от организма, водата от кимион помага на имунната система и като доставя антиоксиданти, борещи се с болестотворните бактерии в тялото.

Подобрява съня

Чаша вода от кимион 1 час преди сън прави чудеса. Тя улеснява заспиването, подобрява качеството на съня, прави съня по-дълбок и непробуден.

Подпомага функцията на черния дроб и бъбреците

Качественото извеждане на токсините от организма подобрява работата на бъбреците и определено улеснява черния дроб. Разграждането на мазнините в тялото прави метаболитните процеси, в които има участие черният дроб, по-качествени и функционално правилни. Ако черният дроб и бъбреците работят добре, тялото изгаря повече мазнини и калории.

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Владимир ( преди 6 години )
Колко кимион на колко вода кисне 24 часа?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар