Здраве и красота

7 неща, които жените с перфектен грим правят винаги

Как да накарате кожата винаги да сияе

12.04.2018г. / 13 42ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Искате да изглеждате перфектно? Харесвате хубавия грим и добре изглеждащата кожа, но се чудите как жените, изглеждащи винаги с идеален грим го правят? 

Има някои трикове и стъпки в поддръжката на кожата и грима, които трябва да спазвате, за да изглеждате винаги на ниво.

1. Почиствайте порите в дълбочина.

Ежедневното почистване е от голямо значение за здравето и свежестта на кожата. Ако кожата ви е в прекрасно състояние, то и гримът ви ще сияе. Дълбокото почистване на порите осигурява здраве, добра хидратация и потискане на възпаленията в кожата.

4 причини да не пропускате нанасянето на база за грим

2. Винаги мийте лицето си.

Преди да нанасяте грима измивайте кожата на лицето. Нежното почистване помага в равномерното нанасяне на продуктите за красота и предпазва от натрупване на излишни мазнини и себум.

3. Хидратирайте.

Едно генерално правилно за перфектния грим е добрата хидратация. Хидратиращият крем помага в предотвратяването на лъщенето на кожата и усещането за опъване. Някои козметични продукти и гримове изсушават кожата и я карат да бъде и да я чувстваме изпръхнала. Ето защо хидратантът е задължителен, за да приляга идеално гримът върху кожата ви.

4. Ключът е в основата.

Жените с перфектен грим винаги поставят основа под фон дьо тена. Тя помага на цвета на грима да изпъкне по-добре и осигурява дълготрайното задържане на всеки компонент от грима през целия ден.

5. Изберете точния цвят.

Един от най-добрите трикове за перфектен грим на първо място е правилният избор на цвят фон дьо тен. Ако той пасва идеално на кожата ви и се слива с нея, ефектът е прекрасен.

Зодии и грим – как изглежда вашият зодиакален знак (галерия)

6. Туширайте и нанасяйте старателно.

За по-естествен грим е важно да смесвате различни нюанси в определени места от лицето и шията, за да подсилите ефекта на естествената светлосянка на кожата при мимика и движение. Винаги разнасяйте грима с гъба или апликатор. Не забравяйте зоните под челюстта и шията. Нанасянето с апликатор се прави, защото така гримът стои по-естествено и равномерно.

7. Носете си чантичка с резервни гримове.

Жените с перфектен грим винаги носят необходимото в себе си. Така по всяко време могат да поправят нанесените върху грима щети през деня.

Коментирай