Здраве и красота

3 незаменими продукта за красива кожа през лятото

С тях кожата е хидратирана, енергизирана и запазва своята еластичност

24.04.2018г. / 12 52ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Lierac

Снимка: Lierac

Пролетта е вече тук, а приятното затопляне ни напомня, че трябва да обърнем специално внимание на грижата за кожата и предпазването й от слънчевите лъчи. 

Всички дами обичат красивия загар и през лятото той се превръща в мечтана цел, но е важно да успеем да го постигнем по здравословен начин. 

Прекаленото излагане на директна слънчева светлина знаем, че не само уврежда кожата и може да предизвика опасно изгаряне, но я състарява и изсушава. Затова една от важните стъпки към защита на кожата е подборът на подходящата козметика. 

Как влияе прекомерното излагане на слънце на кожата ни?

  • Излагането на слънце без защита нарушава бариерата на кожата;
  • Уврежда колагена и кожата започва да губи еластичност;
  • Нарушава способността на кожата да се запази хидратирана;
  • Увеличават се свободните радикали поради излагането на UV лъчи, което може да доведе до поява на тъмни петна и пигментация.

Най-добрият начин да защитите кожата, да я запазите стегната, еластична, хидратирана и най-вече здрава, е правилната козметика. Лаборатории Lierac са пионер в защитата от вредното влияние на слънчевите лъчи и от години разработват иновативни продукти, благодарение на които можем да се радваме на слънцето и същевременно да сме добре защитени.  

Вдъхновени от луминотерапията, която възпроизвежда енергизиращите свойства на слънцето и подобрява клетъчните механизми, продуктите от серията Sunissime защитават и енергизират кожата.

Представяме ви Fluide protecteur energisant anti-age global SPF 30 & SPF 50  

Защитен енергизиращ флуид SPF 30 & SPF 50, който действа противостареещо. Активна нежна текстура, която оставя кадифено усещане и едва забележим филм за незабавен защитен ефект върху кожата. Аромат на кокосова вода, жасмин и бергамот.

Нанесете щедро количество върху цялото лице и зоната на деколтето преди излагане на слънце.

Това, което прави флуида толкова специален са активните съставки:

  • Патентована противостарееща слънцезащита в целия спектър: UVA, UVB, инфрачервени и видими лъчи.
  • Растителни флавоноиди за борба с вредите, причинени от UVA и UVB лъчите.
  • Защитен меланин, който спира разрушителното действие на видимата слънчева светлина.
  • Енергизиращ Про Таурин, който улавя свободните радикали, причинени от UV лъчите и ги превръща в Таурин.
  • Хиалуронова киселина, която образува защитен слой и гарантира интензивна рехидратация и заглаждане на кожата.
  • Пептид, активиращ почерняването.

В резултат кожата е хидратирана и енергизирана благодарение на невидимия защитен филм, без нови пигментни петна.

Освен кожата на лицето, много е важно да се погрижим и за кожата на тялото си. Тук се доверяваме на защитно енергизиращо мляко SPF 15, SPF 30 & SPF 50 (Lait protecteur energisant anti-age global SPF15, SPF 30 & SPF 50).

Продуктът е с нежна млечна текстура, която незабавно попива в кожата и създава кадифено усещане. Млякото има омайващ аромат на кокосова вода, жасмин и бергамот.

За да запазите здравето и красотата на кожата си, нанесете щедро количество от млякото преди излагане на слънце. За оптимални резултати нанасяйте от продукта на всеки 2 часа.

Активните съставки са същите, които се съдържат във флуида за лице. Красив загар, енергизирано и цялостно подобрено състояние на кожата.

Грижата за след слънце е не по-малко важна от слънцезащитата. Тогава кожата също се нуждае от дълбока хидратация, която може да си подарите, благодарение на рехидратиращо възстановяващо мляко (Lait protecteur rehydratant anti-age global). 

Подсилена с екстракт от лешник и масло от авокадо, серията коригира слънчевата еластоза: бръчки и отпускане на кожата, а активиращият тена пептид подобрява синтеза на меланин, без излагане на слънце, за да ускори и удължи тена на кожата. Текстурите намаляват температурата на кожата, благодарение на изстудяващия си ефект (Cryo Effect), за незабавно усещане за свежест.

Какви са активните съставки в продукта?

Екстракт от хамамелис – растение, известно с високото си съдържание на танини, които възстановяват кожата от вредното влияние на слънцето.

  • Успокояващ и разкрасяващ комплекс – Омега 3 и 9 – регенерира и успокоява кожата
  • Хиалуронова киселина – изглажда и хидратира кожата
  • Активиращ тена пептид – за изравняване на тена

Нанесете възстановяващото мляко върху цялото тяло, след всяко излагане на слънце. Подарете си мек, кадифен блясък с аромат на бели цветя.

Подарете си нежна и хидратираща грижа за кожата на лицето и тялото и се насладете на прекрасните слънчеви дни!

Снимки: Lierac

Коментирай