Здраве и красота

Как пчелният прашец помага за забременяване?

Повишава плодовитостта при двата пола

07.05.2019г. / 09 51ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Планирате ли бременност? Това е чудесно, но заедно с намерението е важно да обърнете внимание и на начина си на хранене. Има редица суперхрани, които подобряват шансовете за зачеване. Сред тях са броколи, риба, кафяв ориз, слънчогледови и тиквени семки, моркови, яйца, немазно червено месо и други.

Към този списък ние ще добавим още една – пчелен прашец. Естествена, силно питателна храна, която има редица ползи за здравето (повече за тях може да прочетете тук)

Но как благоприятства процеса на забременяване? Важно! Преди консумацията му се консултирайте с лекар, тъй като са възможни алергии или стомашни неразположения.

Богат на важни хранителни вещества

Пчелният прашец може да бъде наречен суперхрана, тъй като е богат на важни хранителни вещества, около 96 на брой, от които се нуждаете, за да поддържате здравословен начин на живот.

В него се съдържа добро количество протеини, около 40%. Също така пчелният прашец ще достави на организма ви много полезни минерали, като калций, желязо, цинк, магнезий, калий, мед и манган, които подпомагат фертилността. В допълнение този природен продукт е богат на витамини, антиоксиданти, ензими и мастни киселини.

Храни с висока важност през първия триместър

Увеличава нивата на естроген

Хормонът естроген играе активна роля в стимулирането функцията на яйчниците и подпомагането на процеса на отделяне на яйцеклетките по време на овулацията. Колкото по-качествени са вашите яйцеклетки, толкова по-големи са шансовете ви да забременеете. Ако планирате да имате бебе, добавете към вашето хранене пчелен прашец.

Той по естествен път ще помогне за повишаване нивата на естроген, балансирайки и останалите хормони, участващи в процеса на зачеване.

Също така пчелният прашец подобрява способността на яйцеклетките да се развият както трябва, след като бъдат оплодени.

Подобрява либидото и имунитета

Два много важни фактора, от които зависи дали ще забременеете или не, са нивата на либидото на двамата партньори, както и техния имунитет. Пчелният прашец повишава либидото, енергийните нива, защитните сили на организма, предпазвайки го от редица инфекции. Прашецът съдържа всички основни мастни киселини, въглехидрати, глюкоза, антиоксиданти, витамини и други хранителни вещества, които укрепват имунната ви система. 

Свързани статии

Подобрява мъжката плодовитост

Пчелният продукт влияе благоприятно и на мъжката плодовитост, подобрявайки качеството на спермата и увеличавайки броя на сперматозоидите.

Повишеният брой годни сперматозоиди увеличава шансовете за забременяване. Също така, пчелният прашец действа благоприятно и на простата.

Коментирай