Здраве и красота

Лунна диета за май 2018

Детокс на тялото

02.05.2018г. / 11 28ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Търсите кратка, но ефективна диета, с която да елиминирате излишните течности от организма, да го детоксикирате и да поставите началото на пролетното презареждане? Тогава за вас е лунната диета.

Ако за първи път ще следвате диетата, трябва да знаете че по време на фазите на Луната се консумират само течности, като вода, чай, пресни сокове, а захарта в напитките се замества с мед.

Течностите имат благоприятно влияние върху тонуса на тялото и настроението ни. Водата и билковите чайове стимулират бъбречната активност и помагат за прочистване и детоксикация.

Причини пролетта да е най-доброто време за отслабване

Пресните плодови и зеленчукови сокове укрепват имунната система и дават повече енергия. Изключение от този режим се прави за тези от вас, които усещат слабост от гладуването. За да не ви прималее се разрешава консумацията на пресен плод, зеленчук, но не ползвайте сол и други подправки.

Свързани статии

След 24-часовото преминаване на лунната диета е разумно да продължите с леки ястия, повече зеленчуци и плодове, по малко месо, риба. Избягвайте пържени храни и ги заменете с такива, които са приготвени на пара, задушени, варени, печени.

Някои диетолози препоръчват веднъж седмично да си правим прочистващи дни само на течности. Ако този режим ви понася добре може да го съчетавате с лунната диета.

По време на лунната диета не се разрешава консумацията на мляко и алкохол. Запишете си фазите на Луната за май месец.

  • 8.05.2018 г. – 05:34 часа – последна четвърт
  • 15.05.2018 г. – 14:19 часа – новолуние
  • 22.05.2018 г. – 06:39 часа – първа четвърт
  • 29.05.2018 г. – 17:48 часа – пълнолуние
Коментирай