Здраве и красота

Естествени методи за облекчаване на киселини

Как да премахнем парещата болка

14.05.2018г. / 06 15ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Киселинният рефлукс е мъчителен проблем, от който много хора страдат. При него човек изпитва пареща болка в хранопровода и областта над стомаха. Връщането на киселини причинява усещане за изгаряне на вътрешността на гръдния кош.

Обикновено киселините се активират при консумация на алкохол, тестени храни, много богати на фибри храни, както и наситени мазнини. Обилното хранене и преяждането също са в основата на поява на киселинен рефлукс.

Необичайни симптоми на стомашен рефлукс

По какви естествени начини можете да туширате този неприятен проблем?

Пийте сок от алое вера

Алоето помага при слънчеви изгаряния, в разкрасителните процедури, при проблеми с кожата. То е полезно и при киселини в стомаха. Успокояващите свойства на алоето потискат прекалената секреция на стомашни киселини и навлизането им в хранопровода.

Открийте причинителите

Обикновено се смята, че мазните пържени храни и продуктите, съдържащи наситени мазнини са сред най-честите причинители на връщане на киселини. При различните хора обаче са налице различни причинители на обостряне на състоянието. Проследете кои са вашите, за да ги елиминирате от менюто си.

Яжте малки порции

Колкото по-малки количества храна консумирате на всяко хранене, толкова по-лесно ще е за храносмилателната ви система да обработи различните хранителни вещества. Много по-малко вероятно е да получите стомашен дискомфорт, ако се храните по малко.

Свързани статии

4 храни при киселинен рефлукс

Избягвайте късното и среднощно хранене

Ако си легнете веднага след като сте се нахранили, още повече с вредни храни, вероятността да получите рефлукс е много по-голяма. Хоризонталното разположение на тялото, докато стомахът е пълен с новопостъпила храна, предизвиква поява на киселини и навлизането им в хранопровода.

Пийте ябълков оцет

Преди всичко трябва да отбележим, че пиенето на оцет трябва да е с повишено внимание, тъй като при неправилната му употреба може да предизвика раздразнения.

Ябълковият оцет съдържа киселини, които неутрализират изгарящите симптоми при киселинен рефлукс, намалявайки количествата солна киселина в стомаха. Пийте по 2 супени лъжици оцет, разтворен в 250 мл вода.

Коментирай