Здраве и красота

Напитки за повече енергия по време на бременността

Богати на важни хранителни елементи

24.05.2018г. / 06 57ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

По време на бременността тялото на жената се нуждае от повече енергия. Освен това, ако сте физически активни през 9-те месеца, тогава тялото ви изразходва повече енергия, затова се нуждаете от енергийно зареждащи напитки, които ще ви осигурят също и добра хидратация.

Кои да добавите към дневното си меню?

Лимонада

Лимонадата е чудесна освежаваща напитка, особено за летните месеци, която ще ви поддържа добре хидратирани и ще зареди тялото ви с електролити. За предпочитане е да я подсладите с мед. Както знаете, лимоните са богати на витамин С, който помага на тялото да абсорбира по-добре желязото, което е важно за образуването на червени кръвни клетки.

Не на последно място лимонадата може да ви помогне да намалите гаденето, а по желание към нея добавете и малко количество корен от джинджифил.

Кокосова вода

Кокосовата вода е богата на електролити, калий, калций, магнезий, витамин С. Редовната ѝ консумация ще намали риска от дехидратация и ще спомогне за възстановяване на солите в тялото.

Защо е добре бременните да пият сок от нар?

Пресни плодови сокове

Фрешовете са още една здравословна напитка, която ще осигури за организма ви повече свежест и енергия. Плодовете съдържат добри количества витамин С, калий, антиоксиданти, фолиева киселина. Добавяйки ги към менюто си ще поддържате в добър баланс електролитите във вашето тяло.

Билков чай

Не забравяйте за билковите чайове, които може да си приготвите и като студена напитка. Чай от ройбос например ще зареди тялото ви с антиоксиданти, докато ментовият не само ще ви освежи, но ще намали стомашните неразположения и гаденето.

Ползи от червеното цвекло по време на бременност

Зеленчукови сокове

Пресните зеленчукови сокове помагат да поддържате добри нива на важните хранителни вещества, от които се нуждае тялото ви по време на бременност. Освен това са богати на фибри, което може да намали риска и от появата на запек.

Ако обичате сок от моркови, знайте че той е богат на бета-каротин, който подпомага развитието на зрението на бебето, изграждането на клетките и тъканите на тялото.

Кръстоцветните зеленчуци като спанак, броколи и зеле са богати на протеини и фолиева киселина.

Свързани статии

Смути

Смутитата са модерната храна, която ни помага да поддържаме добри енергийни нива, засищат и са подходящи за всеки здравословен план на хранене. Смути напитките правят съставките в тях още по-интересни и приятни за консумация.

В зависимост от това какво ще сложите във вашата чаша здраве, вие ще си осигурите калций, белтъчини и фибри, които са от съществено значение за поддържане на тялото ви по време на бременността.

 

Коментирай