Здраве и красота

Смути с банан, което топи коремните мазнини

С него може да заместите едно хранене

23.05.2018г. / 13 26ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Опитвайки се да редуцираме излишните килограми е важно да бъдем стриктни към храните, които съставляват нашето ежедневно меню. Някои от тях, подходящо комбинирани, могат да осигурят на тялото ни важни хранителни елементи, но и да подпомогнат топенето на мазнини в областта на талията, където се редуцират по-трудно.

Споделяме рецепта за вкусно и питателно смути, което може да замести едно ваше хранене. За да бъде ефективна консумацията му, наистина е важно останалите хранения да са балансирани и да включват здравословни храни, приготвени без пържене, без захар, с минимално количество сол.

Необходими съставки:

  • 2 супени лъжици смляно ленено семе
  • 1 чаша боровинки (може да ги замените с ягоди/горски плодове)
  • 1 узрял банан
  • 1 супена лъжица настърган джинджифил
  • 1/2 чаша бейби спанак
  • лед/вода

Всички съставки се смилат в блендер до получаване на гладка смес.

Какво прави напитката толкова полезна и специална?

Бананите съдържат калий, фибри, естествени захари и антиоксиданти, които спомагат за подхранване на тялото, но и за балансирането нивата на кръвната захар. Също така благоприятстват доброто храносмилане, като помагат на организма да абсорбира ефективно хранителните вещества от приетата храна.

Джинджифилът е тази ценна подправка, която подобрява метаболизма и спомага за намаляване на апетита.

Боровинките са суперхрана, богата на антиоксиданти, които спомагат за топенето на излишните мазнини в областта на талията. Консумацията им променя начина, по който глюкозата се съхранява и обработва в тялото, но също така благоприятстват здравето на сърцето, регулирайки нивата на холестерола и намаляват риска от сърдечни заболявания и диабет.

9 ползи от водата с краставица

Спанакът също влиза в групата на суперхраните, които помагат в отслабването. Той е изключително богат на антиоксиданти, витамини А, В2, С и К, магнезий, манган, фолиева киселина, желязо, калций и калий.

Свързани статии

Неотдавнашно проучване установи, че ежедневната консумация на спанак увеличава мускулната ефективност. Ето защо, ако към диетата включите и спорт, това ще направи процеса на отслабване още по-ефективен. Не на последно място спанакът е богат на фибри и намалява риска от развитието на рак.

Лененото семе е едно от най-добрите семена за изгаряне на излишните мазнини, но е важно да се смели добре, за да не дразни стомаха, но и за да може организмът да вземе от него всички полезни хранителни вещества като витамини от групата В, манган, магнезий, омега-3 мастни киселини и други.

Коментирай