Здраве и красота

Диета 16:8 или така нареченото периодично гладуване

Как работи този режим на хранене

07.07.2018г. / 07 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Периодичното гладуване е тенденция, която напоследък е сред най-ползваните за отслабване и пречистване на организма от токсини. Тя кара организма да се чувства по-лек и помага за премахването на подуването и излишните тлъстини.

Топ 10 съвета за отслабване, различни от диета

Какво представлява диетата 16:8?

При този начин на хранене съществува прозорец от време, в което приемате цялата храна за деня или в рамките на 8 часа. През останалите 16 часа не слагате нищо в устата си освен вода.

Например, храните се от 10 до 18 часа или от 12 до 20 в зависимост от индивидуалния ви ритъм на живот. Възможни са и други часови интерпретации като първата се смята за най-полезна, тъй като вечерята е по-ранна.

Лесно отслабване с диетата Веган до 6

Защо диетата 16:8 е полезна?

Периодичното гладуване се счита за добър начин да контролирате кръвната захар, инсулина и кръвното налягане. При краткотрайното лишаване от храна в рамките на денонощието метаболизмът се забързва и активизира, което води до ускорено изгаряне на мазнини и калории.

По време на периода на гладуване имате право освен вода да пиете и черен чай, зелен чай, кафе.

В рамките на прозореца за хранене можете да ядете каквото си поискате. Ако желаете да изгорите повече мазнини, разбира се, е препоръчително да се храните здравословно и да броите приетите калории.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Р. ( преди 2 години )
Ха, то било диета! Аз от около година си се храня така и без стрес и драми свалих 10 кг.Сутрин пия само кафе, после не ям нищо, само вода и евентуално още едно кафе и после вечерям рано, като разбира се не се тъпча. Ям всичко, но в малки количества. И така, хем не се отказвам от любимите храни, хем отслабвам, защото изяждам, примерно, 2 парчета пица за вечеря.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар