Здраве и красота

3 пилинга за меки стъпала

Елиминират мъртвите кожни клетки

05.08.2018г. / 05 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка дама иска да има меки и красиви стъпала, затова е много важна и ежедневната грижа за тях. Освен ползването на пемза, нанасянето на подходяща козметика, добре е един път седмично да си правим и пилинг на стъпалата. Така кожата загрубява по-малко. Споделяме 3 рецепти за домашни пилинги, които ще направят стъпалата ви меки и красиви.

Пилинг със зехтин, лимонов сок и морска сол/английска сол

Морската сол и лимонът имат естествени ексфолиращи свойства, което ги прави идеални съставки за изглаждане на кожата на петите. Морската сол е богата на магнезий – минерал, който е жизненоважен за поддържане здравето на костите и сърцето ви. В комбинация с подхранващия зехтин, ще осигурите мекота и дълбоко подхранване.

За да си направите този пилинг, измийте краката си със сапун или душ гел. Комбинирайте 3-4 с. л. морска сол с 2-3 с. л. зехтин и няколко капки пресен лимонов сок. Масажирайте с пилинга петите в рамките на няколко минути, след което изплакнете. Ако е необходимо накрая завършете с пемза за пети.

Загряващ пилинг срещу целулит

Пилинг с мляко и сода за хляб

Млякото съдържа млечна киселина, която действа като естествен ексфолиант, премахващ мъртвите кожни клетки. Също така киселината намалява растежа на бактерии и изравнява тена. От друга страна, всеки пилинг се нуждае от абразивни частици, а содата за хляб е точно такава.

Содата спомага за елиминирането на гъбичните инфекции на краката и лошата миризма. Направете си паста от сода за хляб и прясно мляко. Нанесете я с масажни движения върху чисти крака. Масажирайте няколко минути и изплакнете.

Свързани статии

Пилинг с английска/морска сол и етерично масло от лавандула 

Невероятна комбинация за вашите крака. Мъртвите кожни клетки са премахнати, кожата е подхранена, стъпалата ви са релаксирани, благодарение на ароматната лавандула и магнезия в солта.

В купичка комбинирайте 3 с. л. смляна морска сол с масло от лавандула. Добавете достатъчно от него, за да се получи хомогенна смес. Ако не ви допада този аромат може да го замените с масло от лайка, кокосово масло или друго ваше любимо. Масажирайте върху чисти крака за няколко минути, след което изплакнете.

 

Коментирай