Здраве и красота

Вкусни съчетания на храни, от които се отслабва

Някои ще ви изненадат

04.09.2018г. / 13 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Как ви звучат комбинациите: топло какао с малко лют пипер, вода с лимон и резенчета краставица, тахан с банан? Звучат не само вкусно, но миксът между тези храни, спомага за редуциране на телесното тегло. 

Ако искате да отслабнете и търсите точната комбинация на храните, вижте още няколко предложения.

Говеждо месо + йерусалимски артишок (земна ябълка) + чесън 

Добре е здравословната диета да включва парче качествено месо. Говеждото е едно от най-подходящите. Съдържа малко мазнини, но ви осигурява ценни протеини, които стимулират изгарянето на излишните мазнини.

От друга страна, земната ябълка също е подходяща за вашия хранителен план, тъй като съдържа олигофруктоза – естествен полизахарид, който, наред с другите си ефекти (подсилване на имунната система, намаляване на холестерола и т. н.), успешно потиска глада и ускорява загубата на тегло. За максимална полза, не забравяйте да добавите и малко чесън, който също е ефективен при намаляване индекса на телесната маса.

3 начина да приемате по-малко калории, но без да гладувате

Сьомга + кисело мляко + сладък картоф (батат)

Сьомгата е богата на протеини, незаменими аминокиселини, които задействат белтъчния синтез в мускулите и спомагат за намаляване на размера на мастната тъкан. Рибата е богата и на омега-3 мастни киселини, които имат противовъзпалителни свойства и също елиминират излишните мазнини. Сладките картофи са подходящи за диета, защото засищат и са от този вид въглехидрати, които се усвояват бавно.

Също така съдържат антиоксиданти и каротеноиди, които стабилизират нивото на захарта и инсулина в кръвта. Може да съчетаете двата продукта и за финал да добавите малко кисело мляко, с което да осигурите на организма си калций, витамин С и протеин.

Яйца + лют сос + грейпфрут

Яйцата са една от най-богатите на протеини храна, която ни помага да се освободим от излишната мазнина. От друга страна, ако си приготвите домашен сос с малко домати и люти чушки, ще потиснете апетита си, благодарение на капсаицина, съдържащ се в чушките, който повишава способността на организма да превърне излишните мазнини в енергия.

Като допълнителен компонент към вашето хранене, добавете ½ грейпфрут. Той е богат на фитохимикали, които помагат в синтеза на адипонектин, елиминиращ мазнините, от които тялото ви не се нуждае.

Суперплодове за суперкожа

Тъмен шоколад + ягоди + орехи

Ако обичате да похапвате шоколад, това е добра новина за вас. Черният шоколад, който съдържа не по-малко от 70% какао, може да помогне за намаляване на теглото и да ви осигури важни антиоксиданти.

Натуралното какао съдържа и флавоноиди – растителни биологично активни вещества, които допринасят за намаляване на мазнините в тялото, действат подмладяващо, повишават потреблението на енергия и намаляват риска от наднормено тегло.

Свързани статии

Комбинацията от шоколад и плодове ще удвои броя на флавоноидите, а орехите ще ви осигурят полиненаситени мазнини, които стабилизират инсулина.

Авокадо + пълнозърнест хляб + лют червен пипер 

Въпреки че авокадото съдържа повече калории и мазнини, то помага за отслабване. Всичко се дължи на олеиновата киселина, която е важна за балансирания метаболизъм.

Намазано върху препечена филийка хляб и поръсено с малко лют червен пипер, авокадото ще ускори обмяната на веществата, ще ви осигури ситост за дълги часове, потискайки апетита ви.

По материали от: adme.ru

Коментирай