Здраве и красота

5 причини диетата и упражненията ви да не дават резултат

Какво пречи на усилията?

03.10.2018г. / 10 15ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Тренирате редовно. Свикнали сте да не нарушавате рутината, освен това упорито спазвате хранителен режим. А резултатите са оскъдни или изобщо ги няма. Какво по-демотивиращо от това! 

Точно в такива моменти човек си казва, че няма смисъл да се мъчи. Явно природата му е отредила да е с наднормено тегло.

Това не е така. Просто има голяма вероятност да грешите някъде в изпълнението на плана за постигане на мечтаната фигура.

10 начина да отслабнете натурално без диета

Кои са грешките, които може би допускате? 

1. Не ядете достатъчно.

Не ви се е сторило. Точно това искахме да кажем. Намаляването на калориите и видовете хранителни вещества, които приемате, може да е в основата на затрудненията в редукцията на мазнините.

Когато следвате определена диета, макар и не толкова драстична, вие намалявате общия прием на калории за деня. Това автоматично кара тялото да навлезе в режим на пестене на енергия, за да се запаси за евентуален период на глад.

По този начин вместо освобождаване на енергия се трупат излишни мазнини.

Не демонизирайте храната. Яжте полезни храни, изпълнени с протеини, ненаситени мазнини и въглехидрати.

2. Не ядете достатъчно често.

Пропускането на хранене не решава проблемите с теглото, само ги усложнява. Разпределете приема на храна на няколко порции, например 5. Създайте си навик да хапвате често, но по малко, като избягвате пакетирани храни, тестени изделия от бяло брашно, сладкиши.

Когато похапвате често през деня, метаболизмът се поддържа активен, а нивата на кръвната захар остават стабилни.

10 трика за бързо отслабване

3. Не броите всички калории.

Ако пресмятате калориите, които приемате с храната, но пропускате малките лакомства, грешите. Те могат да пречат на редукцията на мазнините, защото надвишават допустимия калориен прием за деня. Ако сте си позволили един бонбон или парче шоколад, те се явяват като излишни и пречат на хранителния ви режим.

4. Пиете калориите си.

Течните калории са другият проблем, който се проявява много често, пречейки на отслабването. Много хора не обръщат внимание на соковете, алкохола, фрешовете, смутитата, които изпиват. Те също трябва да влизат в преброяването и да се взимат предвид като част от хранителния режим.

5. Правите една и съща тренировка.

Одобрили сте тичане, плуване, колоездене или каквото и да е занимание. Правите го всеки ден. Това е погрешно, защото организмът свиква с дейността, която изпълнява и която му е позната. За да постигнете качествени резултати е необходимо да предизвиквате тялото си с различни движения и тренировки, за да накарате всяка група мускули да работи усилено.

Коментирай