Здраве и красота

6 начина да овлажним въздуха у дома през зимата

Наближават студени месеци и сухият въздух ще дразни гърлото и носа

01.11.2018г. / 14 57ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Сухият въздух у дома е сериозно предизвикателство за здравето през студените месеци. Тогава надуваме парното или климатика, въздухът се изсушава прекалено и започва да дразни гърлото и носа. Сухият въздух смущава и съня през нощта, като може да доведе до чести пробуждания заради дразнение в гърлото и силна жажда. Независимо колко вода пиете през деня, прекалено сухият въздух у дома дразни и ни дехидратира неусетно.

Можете да промените нивата на влажност посредством овлажнители за въздух, а също така има и естествени начини да постигнете същия или подобен ефект. Важен момент, за да имате дълготраен успех е да превърнете тези неща в навик.

Ето кои са те:

  • Когато се изкъпете, оставете вратата на банята отворена, за да може парата да навлезе в останалата част от апартамента/къщата и така естествено да я овлажни.
  • Не пускайте вентилатора в банята, докато се къпете. Така ще задържите влажния въздух за по-дълго в дома.
  • През студените месеци по-често приготвяме чай. Оставете чайника да ври малко по-дълго от обикновено. Това отново е лесен и естествен начин да овлажните въздуха у дома.

>> Какво никога да не слагате в сушилнята <<

  • Сушете малка част от изпраните дрехи на сушилка в стаята, например бельо или блузите ви.
  • Ако сте си взели вана, не бързайте да изпускате водата към канала, а я оставете да изстине. Докато изстива водата, парата от нея все още ще овлажнява въздуха у дома.
  • Може да декорирате у дома с вази, в които да сложите красиви камъни и малко вода. Така ще създадете уют вкъщи и ще спомогнете за овлажняването на твърде сухия въздух.

>> Растения, които прочистват въздуха у дома <<

Коментирай