Здраве и красота

8 причини да използвате масло от авокадо

Невероятно полезно за здравето

10.11.2018г. / 07 16ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Натуралното масло от авокадо е невероятно полезно. То е така здравословно благодарение на способността му да неутрализира токсините и свободните радикали в тъканите. Естествените му ползи за здравето помагат на тялото да се пребори с оксидативния стрес, с атаките на различни патогени, но и в редица процеси вътре в клетките.

Защо е добре да консумирате масло от авокадо вместо други видове растителни масла?

Гхи – пречистеното масло с много ползи за здравето

Намалява кръвното налягане

Авокадото е наситено с полезни мазнини. По тази причина маслото от него оказва благоприятно влияние върху кръвното налягане като го балансира. Мононенаситените мазнини в маслото от авокадо са полезни за стените на кръвоносните съдове и сърцето, тъй като отпускат мускулатурата, заздравяват я и я правят по-еластична и здрава.

Помага в предотвратяването на заболявания на венците

Растителното масло от авокадо има противовъзпалително влияние върху венците. То потиска инфекциите, възпаленията, лошия дъх, пародонтозата.

Подобрява симптомите на артрит

Артритът и подуването на ставите са мъчително състояние, което може да доведе до скованост и ограничаване в движението. Полезните масла като това от авокадо допринасят за потискане на възпаленията в тъканите, облекчавайки симптомите при артрит.

Подобрява състоянието на кожата

Мононенаситените мазнини и мастни киселини са основен изграждащ елемент на клетките на кожата. Тя се нуждае от тях, за да функционира добре, да изглежда млада, да е еластична и стегната. Маслото от авокадо ѝ дава тези хранителни вещества. Ефективно е при заздравяване на рани, тъй като ускорява този процес.

Намалява холестерола

Лошият холестерол е една от основните причини, поради които възникват сърдечносъдови заболявания и последици от тях. Консумацията на полезни масла, редуциращи лошия холестерол и стимулиращи здравето на сърдечносъдовата система е задължително във века на бума на тези заболявания.

Етеричното масло от пачули и многобройните му ползи

Свързани статии

Стимулира храносмилането

Не само че прави храносмилането по-лесно, но допринася за правилното разграждане и абсорбиране на хранителните вещества. Маслото от авокадо е богато на каротеноиди, които спомагат за метаболизирането на хранителните елементи. Това е от огромно значение за осигуряването на енергия, изгарянето на калории и контрола на трупането на излишни телесни мазнини.

Детоксикира

Тъй като авокадото съдържа хлорофил, то е богато на големи количества магнезий. Този елемент е сред най-добрите естествени елиминатори на тежките метали в организма като живак и олово например, трупащи се в бъбреците, черния дроб, мозъка и други важни органи.

Насърчава здравето на мозъка

Наличието на омега-3 мастни киселини и витамин Е в маслото от авокадо го прави добър приятел на мозъка и нервната система. Тези съединения заздравяват мозъчните клетки, подобряват кръвоснабдяването на мозъка и неговите функции.

Според някои изследвания, витамин Е намалява риска от болестта на Алцхаймер и може да предизвика обрат в развитието ѝ в началните етапи.

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
без гняв ( преди 5 години )
Уважавам личното мнение на всеки човек, стига то да е основано на стабилни, верни, доказани познания. И личен опит.Има предостатъчно информация за маслото от авокадо. То наистина е изключително полезно! Скъпичко е, но си струва. Моля, опитайте се да научите повече и не се отнасяйте скептично към данните в публикацията.Що се отнася до палмовото масло, стойте далече от него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
гняв ( преди 5 години )
След палмовото масло явно този проукт ще ни "облагородява".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар