Здраве и красота

Кафе с лимон – за какво е полезно?

Помага в отслабването

20.11.2018г. / 07 26ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Unsplash

Снимка: Unsplash

Започваме утрините си с чаша вода, понякога добавяме лимон към нея, следва ароматен чай или любимото ни кафе. Един от начините да направите кофеиновата напитка по-здравословна е като добавите към нея малко мед вместо захар, канела, малко натурално какао. А какво ще кажете за парче лимон или няколко капки от сока на плода? Вкусно, освежаващо, но и с редица ползи за здравето. Вижте някои от тях.

Комбинацията от кафе и лимон спомага за естествената детоксикация на организма.

Това е един приятен начин да подобрите храносмилането. Кафето съдържа кофеин, който благоприятства перисталтиката на червата. От друга страна лимонът също се препоръчва при храносмилателни проблеми и особено при запек. Но не бива да прекалявате с консумацията на кафе.

Друга полза от консумацията на кафе с лимонов сок е, че ни помага да подобрим метаболизма си, помагайки на тялото да изгори повече излишни мазнини, превръщайки ги в източник на енергия. Това го прави подходяща напитка по време на диета.

Полезни храни, с които може да замените кафето

Не бива да забравяме, че лимоните са богат източник на антиоксиданти. Те спомагат за елиминирането на свободните радикали, забавят процесите на стареене, образуването на бръчки. Чаша кафе също допринася за дълголетието.

Един от най-ефективните начини да управлявате нивото на стрес е като си доставите удоволствие с напитка. Ароматът на цитрусов плод доказано подобрява нашето настроение.

За да бъдем в добра форма не само трябва ефективно да елиминираме излишните мазнини, но и да не позволяваме тялото ни да трупа излишни такива. Чрез консумацията на кафе с лимон, вие помагате за оптимизиране на храносмилането, което намалява риска от складирането на излишни мастни натрупвания.

Свързани статии

Напитката може да помогне за намаляване риска от развитието на различни заболявания, включително диабет, контролирайки нивата на кръвната захар.

За да бъдем в добро здраве е важно да обърнем внимание и на нивата на холестерола, което от своя страна намалява риска от сърдечни болести. Добавете към менюто си и чаша кафе с малко лимон.

Една от причините, поради които много хора започват деня си с чаша кафе е, за да се разсънят. Добавяйки лимон към любимата напитка, ще си дадете един енергичен старт.

 

Коментирай