Здраве и красота

Натурални грижи за вашите мигли

Подсилват растежа

14.01.2019г. / 06 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Как се грижите за здравето и красотата на вашите мигли? Ежедневното поставяне на грим, механичното му отстраняване, лошата диета излагат на риск тези фини косъмчета, които не само ни правят по-забележителни, но изпълняват много важна функция – пазят очите.

Генетиката, здравословното състояние, хормонални промени, напредване на възрастта, очни инфекции... Това са само част от причините миглите ви да са по-рехави и крехки. За да подсилите растежа им е важно да обърнете внимание на начина на хранене, козметиката, която ползвате. Също като косата и кожата, миглите се нуждаят от ежедневно подхранване.

Споделяме няколко натурални грижи, които ще ги преобразят. Прилагайте ги поне месец, след което може да направите пауза и да продължите поддръжката с грижа веднъж седмично.

5 грешки с грима, които ви правят по-стари

Зелен чай

Запарете си зелен чай, след което оставете напитката да се охлади. С помощта на памучен тампон намажете миглите си без да изплаквате. Правете тази грижа всеки ден, вечер, като една отвара, ако я съхранявате в хладилник, може да я ползвате 3-4 дни.

Масло от ший

Вземете малко количество масло и с помощта на палеца и показалеца го затоплете, разтривайки го. След това нежно прокарайте пръсти върху миглите си. Правете тази грижа вечер, без да изплаквате. Маслото от ший е чудесно за подобряване състоянието на косата и кожата, тъй като съдържа витамини А и Е. Подхранва космените фоликули и на миглите, като по този начин благоприятства растежа им.

Витамин Е

Вашите мигли ще ви бъдат благодарни за грижата с витамин Е. Спукайте една капсула от витамина и нанесете малко количество от нея върху миглите си. Оставете да действа в рамките на 3-4 часа или през цялата нощ. Правете тази грижа всеки ден. Витамин Е е важен антиоксидант, който насърчава растежа на косата, миглите. Прилагането му ще подобри кръвообращението на космените фоликули.

Свързани статии

Зехтин

Зехтинът също е богат на важни витамини и минерали, подхранва в дълбочина, като миглите ви след неговата грижа ще бъдат копринено меки и по-здрави. Върху памучен тампон капнете няколко капки от маслиновото масло. Внимателно го нанесете върху миглите си. След 15-20 минути изплакнете с хладка вода. Правете грижата всяка вечер.

Алое вера

Алое вера има редица ползи за здравето и красотата на косата и кожата. То е изключително богато на витамини А, С, витамини от групата В, минерали като цинк, магнезий, хром. Има способността да овлажнява в дълбочина и да регенерира. Нанесете вечер върху миглите си малко количество 100% гел от алое и измийте на сутринта, освен ако нямате дразнения.

 

Коментирай