Здраве и красота

6 грешки със сухия шампоан, които може би правите

За да бъде косата ви неотразима, не ги допускайте

07.02.2019г. / 09 40ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Събуждате се сутринта, бързате за работа, не можете дори кафето си да изпиете на спокойствие и изведнъж установявате, че косата ви се е омазнила. Нямате никакво време да я миете. Какво да правите? Използвате сух шампоан по най-бързия начин. Това е удобна стратегия за спестяване на време, но без компромиси с перфектния ви външен вид.

Да, обаче има някои грешки при употребата на сухия шампоан, които не само издават, че го ползвате, но и правят косата ви да изглежда зле.

Как да си направите козметични и измиващи продукти вкъщи?

1. Пръскате от прекалено малко разстояние.

Ако сте избрали да ползвате сух шампоан под формата на спрей трябва да имате предвид, че в него често има талк. Пръскането от прекалено близо крие риск от натрупване на голямо количество от продукта, причинявайки приличащи на намазани с тебешир участъци.

2. Използвате прекалено много от продукта.

Ако използвате сух шампоан под формата на пудра един от най-големите рискове е нанасянето на голямо количество от продукта. В такъв случай косата ви ще изглежда като посипана с брашно или ще прилича на пърхот. Винаги използвайте малко количество, за да може ако се наложи да добавите от продукта, а след това лесно да разрешите и да го неутрализирате.

3. Нанасяте на грешната страна на косата.

Не пръскайте сух шампоан по цялата коса. Той е предназначен само за определени зони, които са най-уязвими на замърсяване и омазняване. Това са слепоочията, тила, зоните зад ушите. Наблегнете там.

4. Не масажирате.

Ако очаквате продуктът сам да свърши цялата работа, няма да имате добър резултат. Затова масажирайте, за да го разнесете добре и да му дадете възможност да свърши работата си.

Какво трябва да знаете за растежа на косата

5. Използвате грешния цвят за вашата коса.

Важно е да съобразите цвета на косата си с този на сухия шампоан. Ако сте с тъмна коса, изберете продукт за тази цветова гама и обратното. В противен случаи рискувате сухият шампоан да се вижда прекалено много.

6. Масажирате моментално след нанасяне.

За най-добър ефект изчакайте толкова, колкото е описано на опаковката. Така ще дадете време на продукта да неутрализира маслата в косата и да върне обема ѝ.

Коментирай