Здраве и красота

Няколко причини да ексфолирате редовно кожата си

Тенът става по-равномерен

08.02.2019г. / 06 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Как се грижите за кожата на лицето и тялото ви? А сред козметичните ви продукти дали има и ексфолиант? Пилингите са нашето малко спа у дома. Освен че можем да избираме от богата гама продукти, с различни масла, ухания, според типа кожа, можем да си приготвим такива и у дома. С мляно кафе, сода за хляб, морска сол, кафява захар...

Кожата ни се нуждае от редовно ексфолиране. Веднъж седмично или на две седмици. Вижте няколко добри причини да не пропускате пилинга, освен че намалява видимостта на фините бръчици.

За здрава и сияеща кожа

Всяка жена иска да има кожа, която да сияе. Редовното ѝ ексфолиране разкрива красотата ѝ. Когато нанасяме грим върху кожа, която не се ексфолира редовно, повърхността е неравномерна. В резултат на това може да изглежда люспеста, дори с груба текстура. Гримът не се нанася равномерно и определено не изглеждаме добре. Чрез внимателно ексфолиране на мъртвите кожни клетки, кожата ще изглежда по-гладка, освежена, ще подобри тонуса си.

Домашен пилинг за тяло и лице

Порите се минимизират

Порите стават по-големи и видими с напредването на възрастта. В тях се натрупва себум, мръсотия от грима, околната среда... От друга страна пилингите помагат голяма част от излишните натрупвания да се премахнат и също така минимизират размера на порите.

Пилинг за всякакъв тип кожа

По-малко пъпки

Когато се борим срещу неприятните пъпки и акнето, знаем че почистването на кожата с правилните продукти е от съществено значение. Но не бива да забравяме и за ексфолирането. Дълбокото ексфолиране ще помогне за елиминиране на излишния себум от порите. Когато себумът и натрупаните замърсявания се премахнат, тогава ще намалее и образуването на черни точки, пъпки.

Разбира се, съществуват и други вътрешни фактори, които могат да причинят кожните проблеми, като хормоналните дисбаланси, стрес, неправилно хранене.

Свързани статии

Позволява на други продукти да се погрижат за кожата

Причината, поради която ексфолирането е толкова решаващо за благосъстоянието на кожата, е че без него всички други стъпки в грижата за кожата няма да са толкова ефективни. Ако порите са блокирани, останалата грижа няма да може да проникне в кожата ефективно и в дълбочина.

По-хубав тен

Ако планирате да се сдобиете с тен на солариум, почивка или ще ползвате козметика за изкуствен тен, първата и най-важна стъпка е да си направите лек пилинг както на лицето, така и на тялото. Неравностите по кожата ще са премахнати, а тенът ви ще е равномерен и дълготраен. Ако например ползвате козметика за изкуствен тен и не ексфолирате кожата си, съставките на продукта ще се задържат към мъртвите кожни клетки. По-сухите и грапави области ще изглеждат и по-тъмни.

 

Коментирай