Здраве и красота

Уикенд диета, с която се свалят до 3 кг

Забравете за глада всеки ден

02.07.2021г. / 14 18ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Искате да отслабнете, но вече не издържате поредната седмица, в която търпите лишения, пиете зеленчукови смутита, изключили сте всички възможни калорични храни и резултатите идват бавно или изобщо ги няма все още.

Опитайте уикенд диета, с която да отслабнете с до 3 килограма на седмица. Ако спазвате режима в продължителен период от време и се храните според диетата в почивните дни, резултатите ще са още по-добри, а и няма да се измъчвате всекидневно с всевъзможни лишения. В работните дни можете да си позволите да се храните нормално, както досега, разбира се без включване на вредни, пакетирани, тестени и калорични храни. Те не са препоръчителни при нито един режим на хранене.

Как да отслабнете с шведската диета?

Ето и примерния хранителен режим:

Събота

Закуска

Сандвич с ръжен хляб и 200 грама извара без сол. Можете да изпиете и чаша кафе или чай, но без захар и подсладители.

Обяд

Салата с 1 авокадо и 1 краставица, половин варен картоф и няколко крутона. Залейте с вкусен дресинг от лимонов сок, копър, горчица и черен пипер.

Вечеря

100 грама риба с подправки по избор, печена на фурна. За десерт 200 грама кисело мляко или кефир.

Неделя

Закуска

Чаша зелен чай без подсладители и захар + две големи обикновени бисквити отново без захар.

Обяд

Салата с два големи варени картофа, ½ чаша прясно зеле, нарязано, 1 чаша неподсладена варена царевица, ½ супена лъжица зехтин.

Вечеря

100 грама печени пилешки гърди с 1 варено яйце и 1 домат. За десерт отново можете да хапнете 200 грама кисело мляко без добавки.

Плодове и зеленчуци, които не са подходящи за диета

Съвет

През работните дни от седмицата не се нахвърляйте на пиците и бургерите. Сладкишите също трябва да бъдат рядкост в ежедневието ви. Не спирайте да се движите и се опитвайте да правите упражнения или някакъв вид тренировка по ваш избор поне по 30 минути на ден. Не е нужно да сте нонстоп във фитнеса. Можете да танцувате, да карате колело, да тичате в парка или да правите аеробика вкъщи.

Намалете приема на бързите въглехидрати наполовина. За сметка на това наблягайте на бавноразграждащите се въглехидрати, богати на фибри.

Коментирай