Здраве и красота

Грижи, с които да премахнете мъртвите кожни клетки

Направете си маска с ананас

21.03.2019г. / 10 26ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло, който има способността да обновява своите клетки, което я прави по-гладка, по-млада и блестяща. Но с напредване на възрастта този процес се забавя, което кара излишните клетки да се натрупват, правейки кожата по-вяла. Хубаво е един път седмично или на две седмици да ексфолираме кожата си.

Тази грижа подобрява кръвообращението и е подходяща за всеки тип кожа. В следващите редове споделяме няколко лесни начина да обновите кожните клетки у дома с природни средства.

Морска сол

Може да ползвате морската сол за ексфолиране, тъй като действа и като добър детоксикиращ агент и може да балансира нивото на рН на кожата. С помощта на мелничка смелете малко количество сол. Прибавете към нея кокосово масло. С получения пилинг масажирайте нежно кожата в продължение на 2-3 минути, след като сте я измили от замърсяванията. По желание може да добавите и няколко капки етерично масло от лавандула.

5 начина, по които канелата прави кожата по-красива

Захар и мед

Чудесна комбинация, която ще ви помогне да премахнете мъртвите кожни клетки. Комбинирайте равни количества мед и захар. Почистете кожата от замърсяванията и нанесете пилинга с леки масажни движения. След това изплакнете с хладка вода и нанесете овлажняваща грижа. Правете този пилинг 1 път седмично. Медът ще се погрижи също кожата ви да бъде овлажнена и по-мека.

Маска с ананас

Ананасът съдържа протеолитичен ензим, който помага за борба със свободните радикали, които увреждат кожата. Също така премахва мъртвите клетки и детоксикира кожата, правейки я чиста и сияйна. За да освежите кожата си на лицето, ще ви бъде необходим пресен сок от ананас. Намажете го върху почистена кожа и оставете да изсъхне. След това изплакнете и ако е необходимо нанесете овлажняващ крем. Правете тази грижа няколко пъти седмично.

6 вида чай за красива и здрава кожа

Бадеми

Включването на бадеми в ежедневното меню е изключително полезно за здравето. Бадемите са богати на два много важни витамина за красотата на кожата – витамини А и Е. Освен редовната им консумация, тези ядки могат да бъдат основата на вашите домашни пилинги. Вземете 10 сурови бадема и ги накиснете във вода или прясно мляко за една нощ. На сутринта обелете и смелете ядките, след което прибавете към тях малко мед.

Свързани статии

С получената паста масажирайте няколко секунди почистеното си лице и оставете да действа за 10 минути, след това изплакнете с вода. При добра поносимост на кожата, правете си пилинга 2-3 пъти седмично.

Зелен чай

Зеленият чай е много ефективен за премахване на мъртвите кожни клетки, поради леко грапавата си структура. Също така подобрява еластичността на кожата. След като си запарите зелен чай, не изхвърляйте листата. Комбинирайте ги с мед, като по желание може да добавите и малко сода за хляб, която също освежава кожата и свива порите. С получената паста масажирайте леко лицето си и оставете да действа в рамките на 10 минути. След това изплакнете с вода и ако е необходимо нанесете овлажняващ крем.

 

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати