Здраве и красота

Чай от жасмин за отслабване и здраво сърце

Подобрява храносмилането

25.03.2019г. / 11 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Той има приятен аромат и вкус. Чаят от жасмин е традиционна напитка в китайската култура, но не се счита за билков чай, тъй като може да бъде зелен, бял, черен или олонг, който е ароматизиран с жасминови цветове, за да му се придаде уникален аромат и вкус.

Въпреки това, консумацията му има редица ползи за здравето, но не се препоръчва да се приема от бременни, на празен стомах, ако имате стомашни проблеми или чувствителност към кофеин. За какво може да бъде полезна тази напитка?

Полезен за здравето на сърцето

Редовната консумация на жасминов чай може да помогне за регулиране нивата на липопротеините с ниска плътност (LDL) известни още като лош холестерол, както и на общия холестерол. И двата фактора могат да допринесат за сърдечни проблеми, когато не са в норма. Редица проучвания показват, че чаят от жасмин подобрява кръвообращението, намалявайки риска от образуването на кръвни съсиреци.

Канелено мляко за отслабване и повече здраве

Чудесна напитка при безсъние

Жасминовият чай влияе върху нервната система, като неговите успокояващи и лечебни свойства спомагат за отпускане на напрежението. Чаша чай от жасмин ще ви помогне да спите спокойно, благодарение на своите седативни съединения.

Намалява риска от развитие на рак

Жасминовият чай съдържа полифеноли, за които се смята, че могат да унищожат раковите клетки, предизвикващи някои видове, като рак на панкреаса, стомаха, простатата, кожата, белия дроб, яйчниците, пикочния мехур и гърдата. Смята се, че съдържанието на полифенолите влияе на опасните ензими, открити в раковите клетки, които причиняват бързо развиване на заболяването.

Какво се случва в тялото ни след 40?

Добър за храносмилателната система

Доброто храносмилане е от съществено значение за това дали ще имаме здравословно тегло, силен имунитет, за добро общо здраве. Ето защо е много важно какви храни и напитки консумираме и как те влияят на здравето на храносмилателната система. От друга страна, редовната консумация на жасминов чай насърчава растежа на добрите бактерии в червата.

По-силна имунна система

Жасминовият чай има антивирусни и антибактериални свойства, което го прави подходяща напитка за засилване на имунитета. Ето защо го добавете към менюто си, особено ако страдате от грип и настинка.

Свързани статии

Помага в отслабването

Ако спазвате диета, добавете към менюто си жасминов чай. Той има малко калории, благоприятства храносмилането, което ускорява метаболизма ви и подпомага изгарянето на излишните мазнини.

За млада и красива кожа

Напитката от жасмин е богата и на антиоксиданти, които могат да забавят процесите на стареене. Редовната консумация на чай от жасмин, намалява вредното въздействие на свободните радикали, които разрушават кожните клетки и тъканите, причинявайки преждевременно стареене. Ако искате да забавите появата на бръчки, възрастови петна, разграждането на колагена, пийте този чай.

Коментирай