Здраве и красота

Закуска с кефир – полезна за червата и за отслабване

Един здравословен старт на деня

29.07.2019г. / 07 04ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Закуската е първото и най-важно хранене за деня. Тя ни осигурява енергия, дава тласък на метаболизма ни, но е също толкова важна и за перисталтиката на червата. Доброто храносмилане е в основата на доброто здраве и красивата фигура. Как работи вашата храносмилателна система? Страдате ли от нередовен стомах? Тогава обърнете внимание на начина си на хранене, спортувайте редовно и не пропускайте закуската си.

Свързани статии

Много е важно какви храни ще дадат старт на деня ви. Сладкишите и тестените закуски определено не са подходящи по ред причини. Ако искате да подобрите състоянието на червата и да загубите няколко излишни килограма, опитайте закуска с кефир.

Кефирът е тибетска гъба, с която се приготвя здравословна напитка (повече за нея може да прочетете тук). В много биомагазини може да намерите кефирена напитка за вашата здравословна закуска.

Кои са необходимите съставки:

  • 230 милилитра кефир
  • 1 ябълка/няколко ягоди/резенчета банан
  • 2 – 3 чаени лъжички предварително сварени овесени ядки (може и безглутенови)
  • 1 чаена лъжичка мед
  • 1/2 чаена лъжичка канела

Сложете ябълката, овесените ядки, меда и канелата в кухненски робот и ги смелете. След това прибавете кефира до получаване на гладка каша. Вашата вкусна и полезна закуска е готова. Тя ще ви осигури ситост и ще се погрижи за здравето на червата. Може да бъде вашата основа на една здравословна диета.

Коментирай