Здраве и красота

Шиацу масаж за бързо емоционално и физическо възстановяване

За да бъдем винаги в баланс

11.04.2019г. / 06 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Чували ли сте за шиацу? Това е традиционна японска мануална терапия, която има различни стилове, но всички те включват използването на пръстите и дланите на ръцете за натискане на различни части на тялото за поддържане и подобряване на здравето.

8 начина да се предпазите от стреса

Всеки пръст е свързан с определени органи и емоции. Ежедневието ни е толкова натоварващо, че често не забелязваме как отрицателните емоции ни владеят. Но само с 5-минутен японски масаж можем да помогнем на тялото си да се балансира физически и емоционално.

Палец

Емоции: тревожност, депресия. Органи: стомах, далак.

Показалец

Емоции: страх, разочарование. Органи: бъбреци, пикочен мехур.

Среден пръст

Емоции: гняв, раздразнителност, нерешителност. Органи: черен дроб, жлъчен мехур.

Безименен пръст

Емоции: тъга, страх, скръб. Органи: бял дроб, дебело черво.

Свързани статии

Малък пръст

Емоции: нервност, съмнение в себе си. Органи: сърце, тънко черво.

Как да си направите масажа?

Хубавото е, че тази техника ви позволява да балансирате навсякъде. Седнете удобно или легнете. С дясната ръка обгърнете палеца си и леко го стиснете. Задръжте така за 1 минута. Същата техника приложете и за останалите пръсти на лявата и след това на дясната си ръка. След това с десния палец окажете натиск в средата на дланта на лявата ръка.

Задръжте така в продължение на 2 минути. Тази техника трябва да се приложи след това с левия палец на дясната длан. Масажът позволява да наблегнете повече на определени пръсти, за да повлияете и на определен вид емоция.

 

Коментирай
Свободно време