Здраве и красота

Сбогом, пигментни петна! Здравей, красива кожа

Как се справих с пигментните петна само за две седмици

23.05.2019г. / 13 08ч.
Михаела Лазарова
Сбогом, пигментни петна! Здравей, красива кожа

Обичаме пролетта и лятото! Два сезона, които ни носят слънчево настроение, възможности да преоткрием себе си, да поставим ново начало, дори в бюти грижите за нашата кожа. С първите пролетни лъчи е време да помислим за това как да защитим кожата си от появата на пигментни петна. Всъщност, тяхната поява може да бъде провокирана и от други фактори.

Въпреки че слънцето е най-значимият, който отключва хиперпигментацията, тя може да възникне и в резултат на хормоналните промени по време на бременност или при прием на хормонални контрацептиви.

Замърсяването на въздуха също се сочи като причинител на неприятните и упорити тъмни петна. Друга причина могат да бъдат различни възпалителни състояния, свързани с акне, екзема, псориазис, както и ухапвания от насекоми.

От моя опит в премахването на тези несъвършенства, мога да споделя, че преди няколко месеца забелязах, че имам пигментни петна в зоната на околоочния контур. Очаквах с настъпването на зимния период да изчезнат, но те само избледняха. Настъпилата пролет ми напомни, че трябва да взема незабавни мерки, с които да противодействам на атмосферните условия, ако искам да запазя красотата си.

Започнах да търся информация за това как да помогна на кожата си. Има няколко възможни подхода. Един от тях е използването на химичен пилинг със съдържание на киселинен разтвор, който премахва горните слоеве на кожата. Лазерната терапия също премахва излишния пигмент и е по-прецизна.

И двата метода могат да причинят кожни раздразнения или дори поствъзпалителна хиперпигментация, в зависимост от интензитета на лечението. Всичко това е свързано и с отделянето на повече средства. Не на последно място, искам деликатна грижа за своята кожа.

И мисля, че направих своя правилен избор, който ще споделя с вас – Eucerin®Anti-PigmentСмело мога да заявя, че всяка жена трябва да я има.

Бих искала да започна с любимия ми продукт Eucerin®Anti-Pigment серум с двойно действие. Това е серум срещу хиперпигментация, който усилва действието на Eucerin®Anti-Pigment дневен крем, и серум с концентрирана хиалуронова киселина, който хидратира кожата и я прави гладка и сияйна.

Единият контейнер на иновативната опаковка съдържа патентованата съставка Thiamidol. Неговата роля е да контролира количеството меланин, което се произвежда в кожата, като по този начин намалява тъмните петна и предотвратява повторната им поява. Другият контейнер съдържа хиалуронова киселина, която забавя появата на бръчки, осугурява гладкост и еластичност. Серумът се нанася лесно, сутрин или вечер, има приятно ухаеща лека текстура, а кожата ми го обича.

Тъй като моята кожа е много светла, за тези от вас, които са с по-тъмни кожи, искам да добавя, че активната съставка Thiamidol е ефективна при всички случаи на придобита хиперпигментация, причинена от прекомерно излагане на слънце, но е и подходяща за всички типове кожа, включително много тъмна.

Знаем, че е важно дори дневният ни крем да ни осигурява слънцезащита. Част от моята бюти рутина е Eucerin®Anti-Pigment дневен крем SPF 30. Той също съдържа активната съставка, намалява наситеността на пигментните петна, тъй като съдържа UVA и UVB филтри. Въпреки че кожата ми е по-мазна, неговата лека хидратираща текстура я прави сияйна и с равномерен тен.

Като на всяка жена, така и моето ежедневие е динамично. В края на деня се старая да почиствам добре кожата си, както и да ѝ осигуря необходимата нощна грижа. За тази цел ползвам Eucerin®Anti-Pigment нощен крем, подпомагащ обновяването на кожните клетки.

И не на последно място е Eucerin®Anti-Pigment спот-коректор. Той също спомага за избледняването на хиперпигментацията, като намалява риска от повторната ѝ поява. Може да се ползва и върху зоната на ръцете.

Четири продукта, с много добра поносимост, действащи и при старчески петна.

Тъй като ние, жените, винаги сме нетърпеливи, сигурно се питате кога се забелязват и първите положителни резултати от прилагането на тази грижа. Аз ползвам серията от 5 седмици, а още на втората забелязах, че тенът на кожата ми се е подобрил. Сега с нетърпение очаквам лятото, забавленията на морския бряг и не се притеснявам за кожата си, защото знам, че е защитена.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Людмила Колева ( преди 1 година )
Аз използвам този крем, но не съм доволна защото поне при мен се получава"пясък ефект" след един два часа. Като тен е добре, но не мога а разбера от какво се получава този проблем.Мислех, че е защото преди да нанеса този шродукт, преди него ползвам тонер, серум и друг овлажняващ крем . След това опитах само с тонер /няма как без него/ и само Антипигментния крем, но.... същия резултат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Притчи, мъдрости, цитати