Здраве и красота

5 козметични средства, които ползваме погрешно

Чести грешки, които вредят на красотата ни

26.04.2019г. / 07 04ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Заобиколени сме от голям избор от козметика за лице. Искаме да имаме от всичко и нерядко купуваме продукт, само защото е на промоционална цена. Неподходящият вид продукт за нуждите на кожата е една от най-често срещаните грешки. Знаем ли как да ползваме козметичните средства така, че да не навредим на красотата си? Споделяме 5 грешки, които застрашават здравето на кожата.

Всекидневно почиствате грима си с мокри кърпички за лице

Този продукт е много удобен, особено когато пътувате. Но през останалата част от времето не е препоръчително постоянно да снемате грима с тях. Те не предоставят нужното дълбоко почистване, налага се да оказвате повече натиск върху кожата, а някои кърпички не са толкова меки и щадящи на допир.

Тенденции в сенките за очи през 2019 година (галерия)

Серумът не заменя крема

Серумите са чудесна грижа. За всеки тип кожа има специален продукт, който придава блясък, подобрява тена, запазва за по-дълго време младостта. Някои от серумите се нанасят само вечер или сутрин, други – два пъти дневно. Важно е да се знае, че не заменят ежедневния или нощния крем, от които кожата ви се нуждае.

Премахнете тъмните кръгове с помощта на бадемово масло

Използвате сухи гъби за нанасяне на грима

Ако нанасяте базата за грим и фон дьо тена си със специална гъбичка, вероятно сте забелязали, че в началото тя е мека и приятна при допир с кожата. С всеки изминал ден по нея се натрупва грим. В резултат тя загрубява, изсъхва, което пречи гримът да се разнесе равномерно. Не на последно място, рядкото почистване на гъбите за грим крие риск от развитие на бактерии, които могат да причинят дерматологични проблеми.

Използвате измиващ продукт за лице само вечер

През нощта нашата кожа се възстановява, отделя мъртви кожни клетки, себум. Ето защо на сутринта измиването само с вода не е достатъчно, за да продължите с вашата бюти рутина. Попитайте вашия консултант по козметика в аптеката какъв измиващ продукт е подходящ за вашия тип кожа и за сутрешно почистване.

Най-добрите цветове в грима според тона на кожата

Ползвате всекидневно лосион с алкохолна основа

Можем да избираме между много и различни видове лосиони за кожа. Голяма част от тях имат алкохолна основа. Всекидневното почистване на кожата с такъв продукт може да дехидратира кожата и да увеличи секрецията на себум.

 

Коментирай