Здраве и красота

Опасни грешки, които хората с хронични болки допускат

Съветите на специалистите

29.04.2019г. / 06 32ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Появата на болка дори само за няколко дни може да изкара от релси повечето хора, а какво да говорим за онези, страдащи от хронични болки по някаква причина. Животът, съпътстван от постоянната болка, може да е наистина труден във физически и психически аспект. Болката влияе на всяко действие в ежедневието, като може да попречи на нормалното протичане на ангажиментите и заниманията, даже на социалните връзки.

Причини за болки във вагината

Фитнес треньорът и консултант по хранене Брайън Сиуки споделя пред сайта care2.com своите съвети за това как да се справим с хроничната болка и кои са грешките, които често допускаме и които могат да влошат здравословното ни състояние.

1. Избягвате физическите упражнения.

Силната и умерена болка ви кара да легнете и да се свиете. Понякога тя не ви позволява да се движите нормално, защото се усилва. Ако движението ви не е ограничено по някаква причина, опитайте да правите леки упражнения. Двигателната активност е част от естествените механизми, които природата е определила за потискане на болката по невромускулен път.

2. Пренебрегвате натуралните лекове.

Ако смятате домашните лекове, алтернативната и народната медицина за глупост, трябва да преосмислите това. Тези методи неслучайно имат своето специално място в културата на всеки народ. Опитайте някои природни или билкови средства да облекчите болката. Не посягайте единствено към медикаментите.

3. Не контролирате стреса.

Когато човек страда от хронична болка, стресът може да се окаже още по-вреден. Натрупването на високи нива на стресови хормони в тялото усилва болката. Опитайте се да намалите стреса и да релаксирате повече.

4. Използвате силни болкоуспокояващи твърде често.

Към тези лекарства организмът привиква лесно и действието им започва да отслабва с времето. Когато болката не затихва съществува риск от предозиране с медикаменти за потискането ѝ. Внимавайте какво и колко взимате, защото дори тези лекарства, отпускани без рецепта, могат да влошат здравословното ви състояние.

Болки в зърната на гърдите – какви са причините

Свързани статии

5. Пушене и алкохол.

Изследванията показват, че пушенето и алкохолът свиват кръвоносните съдове, което утежнява болката още повече. Избягвайте употребата им, когато имате подобен проблем.

6. Лошо хранене.

За да се справи с болката и здравословния проблем, който имате, тялото ви се нуждае от подобаващи полезни хранителни вещества. Ако се храните нездравословно, организмът няма откъде да си ги набави.

7. Не комбинирате лекарства с натурални лекове.

Комбинацията между конвенционални медикаменти и билкови или природни алтернативи е важна, защото тя съчетава натуралния похват с медицинския. Така организмът получава всичко, от което се нуждае, за да се справи с болката.

Коментирай
Свободно време