Здраве и красота

Лунна диета за май

Добър начин да детоксикирате тялото след празниците

02.05.2019г. / 15 31ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Пролетните празници са дългоочаквани. Планираме ваканция с близки и приятели, но и хапваме повече. Вероятно сте забелязали, че след края на всеки празник, тялото ви подсказва, че се нуждае от детокс. Задържане на излишни течности, поява на пъпчици, покачване на телесното тегло, което няма общо с излишните течности в организма, липса на енергия, усещане за подуване са само част от симптомите. Започваме месец май с лунната диета.

Първата фаза на Луната е на 5 май – новолуние. Това е чудесна възможност да елиминираме част от токсините в организма си, приемайки само плодови и зеленчукови фрешове, изключвайки от менюто си всички животински продукти.

5-дневна диета след великденските празници

Тъй като от Великден до Гергьовден е дълъг период на повече почивка, в който традиционно консумираме повече тестени и захарни изделия, месо, алкохол, рязкото гладуване може да не ни се отрази така освежаващо или поне през първата фаза на Луната. Затова в случай, че на новолуние в рамките на 24 часа усетите слабост от следването на лунната диета, добавете към менюто си освен соковете, и свежи салати. Важно е да не ги овкусявате с мазнина и сол, а само с пресен лимонов сок.

След приключване на съответната фаза от диетичния режим е важно как ще се захраните. Когато сте следвали детокс режим, приемът на месо се препоръчва да се случи на 5-ия ден и трябва да е в малки количества. Постепенно се захранете с варен картоф, малко количество кисело мляко.

По време на лунната диета се препоръчва и консумацията на билкови чайове, които да подпомогнат елиминирането на тялото от излишните течности, като чай от коприва, глухарче, ехинацея, зелен чай, мента.

Запишете си фазите на Луната за месец май:

  • 5.05.2019 г. – 01:01 часа – новолуние
  • 12.05.2019 г. – 04:00 часа – първа четвърт
  • 19.05.2019 г. – 00:36 часа – пълнолуние
  • 26.05.2019 г. – 19:31 часа – последна четвърт
Коментирай