Здраве и красота

6 храни, с които да облекчите неразположенията

За повече баланс всеки ден

07.05.2019г. / 08 51ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Знаете ли какво е общото между сока от кисели краставички и маслините? Не само, че са вкусни, но в малки количества могат да облекчат стомашните неразположения. Всеки ден за нас е различен. Има дни, в които се чувстваме енергични, и такива, в които сякаш не сме в баланс с тялото си.

Болките и неразположенията са част от тези моменти, които нарушават нормалния ни ритъм. За щастие има някои противовъзпалителни храни, които могат да помогнат да се почувстваме по-добре. Вижте 5 от тях.

При възпалено гърло хапвайте черен шоколад

Когато страдате от кашлица или усещате, че гърлото ви е възпалено, хапнете черен шоколад, но с висок процент съдържание на натурално какао. Според учените шоколадът може да потисне кашлицата и облекчава неразположенията в гърлото, благодарение на силните антиоксидантни свойства на какаото.

Когато страдате от главоболие, пийте повече вода

Една от най-честите причини за появата на главоболие е дехидратацията. За да не допуснем дефицит на течности в организма, се препоръчва на всеки два часа да пием по 1 чаша вода. Когато балансът на течности в организма е нарушен, тогава системите в тялото не функционират правилно.

7 природни начина да си набавите фолиева киселина

Куркума за облекчаване на болката, причинена от възпаление в организма

Куркумата е подправка, която има силни противовъзпалителни свойства. Може да я добавяте към супи, ястия, сосове, мляко с мед и канела. Ключовата съставка в нея е куркумин, която може да се намери и под формата на хранителни добавки. Ако страдате от ставни болки, добавете към рецептите си и куркума.

Добавете банани към диетата си при менструални болки

Бананите са богати на калий и витамин В6, които намаляват мускулните спазми, както и задържането на излишни течности, което е нормално по време на месечния цикъл. Всъщност това неприятно подуване започва още по време на предменструалния синдром. Затова, за да намалите задържането на течности, както и интензивността на коремните болки, хапвайте банани, вместо сладкиши и тестени изделия.

Свързани статии

Чай от мента за облекчаване на зъбобол

Ментата има освежаващи, антибактериални и обезболяващи свойства, благодарение на ментола, който се съдържа в нея. За да облекчите зъбобола, сдъвчете няколко свежи листа от мента. Също така може да ги запарите и с охладената отвара да изплакнете устата си. Така ще освежите и дъха си.

Хапвайте скир за здрави кости и за отслабване

Английска сол при ставни болки

Английската сол е чудесна за вашата отпускаща вана. Тя е богата на магнезий, който спомага за протичането на над 300 процеса в организма, както и за елиминирането на токсините, намаляване на стреса и възпалението в тялото.

Коментирай