Здраве и красота

Д-р Емилова: С правилно лечебно гладуване изхвърляме отровите

Известният специалист по хранене споделя как да отслабнем и да сме здрави

06.05.2019г. / 11 06ч.
Мария Дуковска
Д-р Емилова: С правилно лечебно гладуване изхвърляме отровите

Лечебното гладуване е полезно за здравето. Това сподели в „България сутрин“ диетологът д-р Людмила Емилова. Според нея благодарение на лечебния глад организмът сваля ненужните килограми, а също така изхвърля натрупаните в тялото отрови.

Емилова също така сподели, че има много диети с обилно хранене с животински храни, като при тях се свалят килограми, но пък се влошава общото здравословно състояние на човек.

Щом човек не се храни, той винаги отслабва. Важното обаче е със свалените килограми да изхвърлим отровите от организма. Когато направим правилно лечебно гладуване, изхвърляме отровите. Ако се тъпчем с много животински храни ще отслабнем, но ще бъдем по-болни. Колкото повече мазнини свалим, толкова по-добре за тялото. Човек за 20 дни на чай и плодове има значително подобрение на здравето“, разказа тя.

>> Плодове, с които ще стопите коремчето <<

Диетологът подкани хората да си направят поне един ден с лечебен глад след наближаващия Гергьовден. Тя също така разкри, че е много полезно да се пият чайове от жълт кантарион, маточина и мента.

След голямо преяждане на Гергьовден е хубаво хората да изкарат поне един ден на чай и плодове. Колкото и да са пръскани плодовете, химикалите в тях са в пъти по-малко от тези в животинската храна. След празниците е хубаво да се пие чай от жълт кантарион. Може и чайове от маточина и мента – вечер за по-добър сън. Не можеш да се гавриш с организма си и той да не те предаде накрая. Правилният начин за слабеене е лечебно гладуване“, каза Емилова пред Bulgaria ON AIR.

Коментирай