Здраве и красота

Натурални методи против увисване на гърдите

Как да предотвратим преждевременното разхлабване на тъканта

10.07.2019г. / 13 52ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Гърдите са най-открояващият се белег на женствеността. Те са гордостта на всяка жена, докато не се стигне до борбата с гравитацията. Причините за увисване на бюста или неговото смъкване могат да са много. Най-основната е стареенето, но не е единствената. В основата на увисването на гърдите могат да са различни заболявания, колебания в теглото (резки отслабвания и напълнявания), бременност, кърмене, лош начин на хранене и липса на физически упражнения.

Каквато и да е причината за отслабването на гръдната тъкан, има няколко неща, които да опитате, за да предотвратите увисването и да стегнете гърдите.

Упражнения

Упражненията за мускулите на гърдите са едно добро решение на проблема. Опитайте да правите лицеви опори – най-трудното и най-ефективно обаче упражнение за гърди. Лицевите опори стягат и корема, гърба, мускулите на кръста.

Йога

Ползите от йога за цялото тяло са безброй. Тя е механизъм за стягане на всички групи мускули и релаксирането на тялото и психиката едновременно.

Какво никога не се прави с гърдите по време на секс?>>>

Масаж

Масажите с подхранващи масла раздвижват кръвообращението в гръдната тъкан и стимулират синтеза на колаген в дълбоките слоеве на кожата. Това предотвратява преждевременното остаряване на кожата и нейното увисване.

Физическа активност

Не е достатъчно да правите упражнения само за гърди. Важно е да стегнете цялостно мускулатурата на цялото тяло.

Поза на тялото

Лошата поза на тялото създава предпоставки за изкривяване на гръбнака и влошаване на прилежащите тъкани. Ако сте прегърбени и раменете ви са смъкнати напред, това може да предизвика натиск върху кожата и съединителната тъкан на гърдите, защото те „висят“ напред. Ако стойката ви е правилна и гърбът изправен, това висене е значително намалено.

8 неща, които гърдите ви се опитват да ви кажат>>>

Етерични масла

Едни от най-ефикасните етерични масла за стягане на гърдите са маслото от морков, кипарис, фенел, лимонова трева, мента. Можете да масажирате гърдите с няколко капки масло по избор всяка вечер.

Маска за гърди

Направете си стягаща маска за гърди, която да прилагате всяка седмица за по-добър ефект. За целта настържете 1 краставица. Смесете я с 1 жълтък и добавете кокосово масло. Разбъркайте добре и нанесете с масажни движения върху гърдите. Оставете да подейства 20 минути преди да измиете.

Коментирай