Здраве и красота

Лунна диета за септември

Помага да елиминираме токсините

04.09.2019г. / 13 47ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Добре дошъл, септември! Посрещаме новия месец с нови очаквания и разбира се с фазите на Луната за лунната диета. В края на всеки сезон обръщаме внимание на това как трябва да се храним през предстоящия, за да бъдем здрави и енергични. Въпреки това се нуждаем от разтоварващи дни. Лунната диета е подходяща за елиминиране на токсините и излишните течности от организма.

В рамките на 24 часа от започване на съответната фаза се консумират само вода, чайове, пресни сокове. Не всеки може да следва режима в този му строг вид. Ако и вие искате да направите няколко разтоварващи дни, но усещате замаяност и слабост само с прием на течности, добавете към менюто си малка купичка свежи зеленчуци или по-сладки плодове. Не се разрешава консумацията на млечни продукти, захар, сол, мазнини, алкохол.

За какво е полезно кафето с кокосово масло?

Не подценявайте силата на билките и техния прочистващ ефект, особено ако сте склонни към задържане на излишни течности. Кои могат да ви помогнат да намалите подуването, вижте тук.

Какво е характерно за фазите на Луната?

Нарастваща Луна е фаза, по време на която може да попълните енергийните си запаси и да укрепите тялото. Консумирайте здравословни храни, намалете излишъка и попълнете нивата на електролитите, витамините и хранителните вещества.

По време на пълнолуние е възможно да усещате ситост, пълнота, но може и да почувствате подуване на корема, желание и чувствителност към определени храни. Пълнолунието е ден, в който трябва да се храним по-леко и да подготвим тялото си за процеса на елиминиране, който предстои.

10 причини да ядете грозде по-често

При намаляваща Луна тялото започва естествено да се детоксикира, разграждайки мастните клетки и елиминирайки токсините, съхранявани в тях.

Любимите храни на звездите, които ги поддържат във форма

По време на новолуние е възможно да задържаме повече излишни течности, затова е важно да се храним с леки храни. Новолунието винаги е ново начало, може би вашето ново начало към по-здравословно хранене.

Запишете си фазите на Луната за септември:

  • 6.09.2019 г. – 06:49 часа – първа четвърт
  • 14.09.2019 г. – 07:23 часа – пълнолуние
  • 22.09.2019 г. – 05:32 часа – последна четвърт
  • 28.09.2019 г. – 21:54 часа – новолуние

Снимка: Pexels

Коментирай