Здраве и красота

Кое е най-подходящото бельо за женското здраве

Прашките не са от моделите, които предпазват женската анатомия от бактерии

26.09.2019г. / 09 04ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато търсим бельо често се водим от прозаични неща като цвят, модел, стил, сексапил. Рядко обаче мислим за това дали носенето на избраното от нас бельо е достатъчно здравословно за женската ни анатомия.

Някои материи, както и модели бельо могат да предизвикат дискомфорт, сърбеж, дразнене и тези неприятни усещания могат да доведат до по-сериозни усложнения в интимната област. Затова е от изключително значение, когато избираме новото си бельо, то да е не само красиво в нашите очи, но и безопасно.

  • Преди всичко избирайте бельо от естествени материали като памук или микромодал. Те са сред най-безопасните и добри материи за създаване на бельо. Имайте предвид, че интимната зона е много деликатна, също както устните на лицето ви. Затова е необходимо да се отнасяте към нея нежно и внимателно, както го правите с кожата на лицето си.
  • Памукът и микромодалът представляват дишащи материи, които не задушават кожата. Докато синтетичните материи като найлон и ликра не позволяват на кожата да диша, задържат топлината и влагата, създавайки идеална среда за развитие на инфекции.
  • Гинеколозите все още не могат да постигнат единомислие дали прашките са вредни или безопасни за женското здраве, но при този модел е много по-лесно бактерии от ректума да преминат към влагалището. Затова, ако предпочитате да носите прашки винаги се старайте да поддържате висока интимна хигиена, за да се предпазите от подобна опасност.
  • Много жени се сблъскват с проблема търкане на бедрата едно в друго, което причинява дискомфорт, дразнене и дори може да доведе до разраняване на кожата. За да избегнете подобни неприятни ситуации избирайте бельо тип боксерки. Те са комфортни, не дразнят кожата и ще намалят търкането на кожата.
  • Ако често имате проблем с врастнали косми не е подходящо да носите много стегнато бельо. Избирайте модели с по-широк и удобен дизайн, от не много стегната материя.
  • Ако често ви излизат обриви в интимната зона и не знаете на какво се дължат, купете си антибактериално бельо и сменете препарата си за пране. Антибактериалното бельо изисква по-малко химикали за почистването му, затова е подходящ вариант за такива ситуации.
Коментирай