Здраве и красота

Антистареещ режим за по-плътни и сочни устни

5 лесни стъпки

18.10.2019г. / 06 09ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Както всяка част от тялото ни старее с времето, така и устните губят своите плътност и еластичност. Ако не се грижим за тях подобаващо, те губят и обема си, което може да намали самочувствието на една жена. Освен годините, други фактори, като влияние на слънчевата светлина, пороците (пушене, алкохол), генетични фактори, могат да допринесат за ускореното стареене на нежната кожа на устните.

Маска за лице с антистареещ ефект

За да противодействате на тези процеси, променете режима си за грижа за устните. Включете някои полезни практики, с които да върнете свежестта и плътността на устните си.

Ексфолирайте

Както ексфолирате кожата на лицето, петите, лактите, бедрата си, за да стимулирате обновяването на клетките, така можете да превърнете тази практика в рутина и за устните си. Те също се нуждаят от нежно ексфолиране, за да се поддържа тяхната еластичност, сочност и младост. Ексфолирането на устните трябва да става много нежно. Включете подходящи за целта масла, които омекотяват, като зехтин, бадемово масло, масло от лайка.

Инвестирайте в антистареещи продукти

Продуктите, обогатени с хиалуронова киселина и слънцезащитен фактор са от голямо значение за грижата за кожата на устните. Защитата от UV-лъчите е важна, за да се намалят вредните стареещи процеси, причинени от слънчевата светлина. Хиалуроновата киселина подпомага клетките в тяхната естествена регенерация и връща добрата форма на устните.

Как да си направите нощен антистареещ крем за лице?

Опитайте и уплътняващ продукт

Благодарение на новите съвременни формули, някои гланцове за устни могат да ви помогнат да върнете сочността на кожата в тази нежна зона. Те са обогатени с витамини А и Е, пептиди и овлажняващи масла, които се отразяват много добре на устните.

Свързани статии

Преразгледайте диетата си

Грижата отвън не е достатъчна. Това с какво се храним има огромно значение за състоянието на кожата, включително тази на устните. За да намалите стареещите процеси в тях, наблегнете на омега-3 мастните киселини, храните, съдържащи колаген (риба, тъмнозелени листни зеленчуци, горски плодове), както и тези с натурално съдържание на витамини и полезни мазнини, например ядките.

Магическите антистареещи маски за лице на Хайди Клум

Хидратирайте се

Пийте достатъчно вода, за да балансирате състоянието на кожата и да се преборите с повехналостта ѝ. Добрата хидратация е ключова в борбата със стареенето на кожата.

Коментирай