Здраве и красота

Как да намалим оксидативния стрес върху кожата си

За сияен тен и по-малко бръчки

01.11.2019г. / 19 24ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Знаете ли, че оксидативният стрес ускорява процесите на стареене на кожата, а 92% от населението на Земята живее в замърсена среда? Трябва да знаем, че UV лъчите, мониторите и екраните, пред които сме ежедневно, стресът, вредната храна и замърсяванията също са причина за оксидативния стрес. В резултат могат да настъпят изменения в липидните мембрани и ДНК, поява на бръчки, посърнал тен.

Как може да намалим вредите и да защитим кожата си от свободните радикали? Нуждаем се от антиоксиданти, които можем да си набавим не само чрез консумацията на определени храни, но използвайки една уникална комбинация от витамини С и Е и съставки, с доказана ефикасност през деня и през нощта. A-Oxitive – серия представена от Дерматологични Лаборатории Avène.

Сутрешната грижа защитава, изглажда и хидратира кожата, борейки се срещу оксидативния стрес, благодарение на антиоксидантния комплекс (провитамини С и Е).

Вечерната грижа осигурява на кожата детокс, ревитализира и я изглажда, благодарение на обновяващи комплекс от ретиналдехид и провитамин Е. Какво не знаем за ретиналдехида? Той е пряк рекурсор на ретиноловата киселина и естествено усвоим от клетките, трансформира се във витамин А. От своя страна, витамин А спомага за синтеза на колаген и еластин.

Може да си подарите грижа в 4 стъпки – защитен антиоксидантен серум, еквивалентен на 15% чист витамин С; изглаждащ аквакрем; нощен пилинг крем; изглаждащ крем за околоочен контур, за една озарена и здрава кожа.

Коментирай