Здраве и красота

Храни и напитки, които променят лицето ви

Как да подобрите състоянието на кожата си

13.11.2019г. / 13 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сутрин, чаша кафе, освежаващ душ... Вече сте готови за новия ден, но не и кожата ви. Тя е вяла, появили са се нови пъпчици, а и сте някак подпухнали и така от известно време. На какво може да се дължи? Ако не страдате от някакви сериозни здравословни проблеми, обърнете внимание на начина си на хранене, защото той има значение за това как изглеждаме. Храните и напитките, които консумираме ежедневно „променят“ лицето ни. Как?

Зачервено лице

Освен редовната консумация на захар, виното понякога може да съдържа пестициди и сулфити, което може да е причина за дехидратация. Тялото започва да губи вода, натоварва се и работата на черния дроб, възможни са и храносмилателни неразположения. В резултат на следващия ден, след като сме пийнали вино, кожата ни може да изглежда зачервена, подпухнала, вяла. Как може да поправите това?

6 храни и напитки, полезни за женското здраве

Опитайте се да откажете консумацията на всякакъв алкохол за период от 3 седмици. За това време кожата ви ще се възстанови, а след това може да приложите правилото 80:20, при което може да си позволите консумация на една – две чаши в 20% от случаите, докато пропускате в останалите 80%.

Млечно лице

Поява на пъпки, тъмни кръгове под очите, торбички, подпухналост на цялото лице... Колко често консумирате сладолед, прясно мляко, сирене? Млякото добавено към кафето, любимите ни храни, които го съдържат, може да се отрази на състоянието на лицето, дори и да нямате непоносимост към лактоза.

Какво се случва в тялото, когато спрете газираните напитки

С напредване на възрастта, човешкото тяло може да започне да изчерпва ензимите, които метаболизират лактозата. Това е предпоставка за възпаления в цялото тяло, като храносмилателни проблеми, промени в цвета на кожата, появата на пъпки и други.

Захарно лице

Захарта предизвиква редица възпаления в тялото, които се отразяват на здравето и красотата на кожата (и не само). Редовната ѝ консумация води до процес, наречен гликация, при който излишните глюкозни молекули се свързват с колагена и по този начин го увреждат.

Свързани статии

Захарта ускорява процесите на стареене на кожата, появата на бръчки, пъпки, отразява се на пигментацията. Ако искате да запазите нейните младост и красота за по-дълго, ограничете консумацията на захар и сладкиши.

4 бюти трика за релакс на очите

Глутеново лице

Подпухналост, акне, вяла кожа... всички тези симптоми подсказват, че консумацията на продукти, в които има глутен, не се отразяват благоприятно на организма ви. Пшеница, ръж, овес и ечемик, съдържат протеина глутен. Опитайте в рамките на няколко седмици да избягвате консумацията на тестени изделия, които имат глутен и проследете как ще се чувствате.

 

Коментирай