Здраве и красота

Масло от шеа за кожата през зимата

За красива и здрава кожа

25.12.2019г. / 05 46ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

През зимните месеци кожата ни е изложена на стрес в резултат на спада на температурите, вятъра, по-мръсния въздух. Ето защо се нуждаем от специални грижи, с които да я подхраним и предпазим от вредното влияние на околната среда и минусовите температури, нуждаем се от масло от шеа.

Интензивно подхранване

Едно от най-често срещаните оплаквания в студените месеци е усещането ни за сухота, опънатост на кожата както на лицето, така и на тялото, дори и да не сме със сух тип кожа. Студеният вятър и сухият въздух изсмукват голяма част от влагата в кожата. Тук маслото от шеа може да ни помогне да подхраним кожата си, тъй като има способността да я овлажни в дълбочина и да запази тази хидратация, дори в студеното време.

Как да използвате кокосово масло срещу целулит

При зачервена кожа

Освен сухота и усещането за опънатост, някои по-чувствителни типове кожи се зачервяват и това неразположение може да трае с дни, седмици. Бе значение дали караме ски, забавляваме се на ледената пързалка, поради екстремните температури, кожата е силно зачервена, суха, нацепена, понякога дори болезнена. Хубаво е, че маслото от шеа е богато на много витамини като витамини А, Е, D, както и на микроелементи, мастни киселини, които спомагат за по-бързото възстановяване на кожата.

Свързани статии

Нежно почистващо средство за през зимата

Една от по-малко известните ползи за грижа за кожата с масло от шеа е, че често се включва в почистващите продукти, осигурявайки нежна грижа. През зимните месеци, в ежедневното почистване е важно да използвате възможно най-деликатните продукти за грижа за кожата.

Кои масла да ползвате за заздравяване на ноктите?

По-агресивните продукти могат да доведат до възпаление и други раздразнения, особено когато се прилагат върху вече засегната кожа. Маслото от шеа може и самостоятелно да се използва за почистване на остатъците от грим.

  • Овлажнява всеки тип кожа, особено сухата.
  • Може да се ползва като балсам за устни, защото се абсорбира бързо.
  • Спомага за минимизиране на стриите.
  • Прави кожата по-еластична, спомага за синтеза на колаген.
  • Маслото от шеа има противовъзпалителни свойства.
  • Антиоксидантното му въздействие се бори срещу свободните радикали, които вредят на кожата.
  • По-бързо зарастване на повърхностни наранявания на кожата.
  • Може да се нанася и при леки алергични реакции, като ухапване от насекомо.
  • Състояния като екзема, псориазис и дерматит водят до сърбеж, лющене и сухота на кожата. Маслото от шеа е добра грижа за тези проблеми.
  • Предоставя минимална UV защита.
Коментирай
Свободно време