Здраве и красота

5 безценни неща, които кантарът няма да ви каже

Посланието зад цифрите

19.12.2019г. / 15 39ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Започвате ли деня си с мерене на кантара? Аз – да. Оставям кантарът да реши какво ще бъде настроението ми днес, дали ще се чувствам добре заради цифрите, които съм видяла или ще се чувствам виновна и гузна през целия ден, че отново не съм това, което искам или би трябвало да бъда. Само че малко взех да се уморявам от тази игра и реших да не поверявам повече емоциите си на един малък пластмасово-стъклен предмет, защото той не показва цялата мен, такава, каквато съм, а само част. Кои са нещата, които кантарът не ми казва?

Че съм здрава.

Да, не съм с идеални мерки. Малко повече, отколкото бих искала и много по-малко от това, което е опасно за здравето. Но най-важното е, че съм здрава и това е нещо, което кантарът не показва. Той вижда само ниско самочувствие и нищо повече.

Че съм красива.

Че усмивката ми е по-важна от циферблата. Че днешният ден няма да се върне никога повече и от мен зависи да го прекарам усмихната, в добро настроение, благодарна, че ме има, тук и сега.

Че имам приятни извивки на тялото, макар и да не съм Адриана Лима.

И ако Адриана Лима има цял отбор от лични инструктори, масажисти, гримьори, фризьори на свое разположение, то аз нямам! Аз имам само себе си и ограниченото си време, тъй като освен работеща жена, съм и майка на 2 деца, съпруга, дъщеря, внучка, приятел и искам да съм пълноценна в тези връзки, а не в отношенията си с кантара...

Че съм необходима.

Неее, кантарът не може да ви го каже, но аз мога. Вие и аз сме необходими на любимите си хора, нужни сме на този свят, защото сме различни и правим света цветен, щур и пъстър. Нима е интересно всички да сме съвършени? Скука-а.

Че съм обичана.

А това тежи повече от всички килограми на света, целулит, стрии и несъвършенства. Най-смисленото нещо е да обичаш и да си обичан. Всичко останало е суета. Ако тя е в здравословни граници – чудесно, ще ни поддържа в кондиция. Но ако минете нормалната суета, спрете за малко и помислете за всичко това, което сте, но не се вижда в огледалото и не се отразява в цифрите на кантара. „Същественото е невидимо за очите.“ Нали?

Коментирай