Здраве и красота

Формата на брадичката ви разкрива много за вашето здраве

Дали имате проблеми с венците

27.12.2019г. / 14 34ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Знаете ли, че формата на носа, веждите, очите, подсказва много за нашата личност. Според западно проучване, формата на брадичката пък, може да подскаже много за нашето здравословно състояние. Ето и повече за изследването.

Изпъкналата брадичка

За хората с изпъкнала долна челюст, може да се каже, че могат да се похвалят със силни скелет и мускули. Въпреки това, те са предразположени към напълняване. Ако челюстта е симетрична, тогава това е наследство от един от родителите или предците.

7 неща, които изчерпват енергията ви

Наклонена брадичка

Ако брадичката ви е вдлъбната, това подсказва за слабо развита мускулатура, гъвкав скелет, малка вероятност към напълняване и предразположение към цветна слепота или далтонизъм, както бива наричана още. Обикновено хората с вдлъбната брадичка тежат по-малко по време на раждането си. Също така симетричната наклонена брадичка е наследствена черта.

Неща, за които не сте допускали, че са вредни за здравето

Асиметрична челюст

Знаете ли, че асиметрията на челюстта не е вродена, а придобита черта? Формата ѝ се придобива поради стрес на тялото в детска възраст, като липса на протеини, ранно отбиване, въздействието на тежки метали, затлъстяване и други.

Свързани статии

Но както изпъкналите, така и наклонените брадички могат да бъдат асиметрични. Според учени провели изследване в тази посока, този тип брадичка се среща при всеки четвърти участник в проучването. Разбира се слабата асиметрия може най-добре да се определи от ортодонт.

Как да разберете дали вашата брадичка е такава? Имате асиметрична структура на челюстта, ако:

  • дъвчете повече с дясната или лявата страна;
  • използвате зъбите си, за да раздробявате храната, а не да я смилате старателно;
  • на някои зъби се натрупва повече зъбна плака;
  • понякога венците ви кървят.

Симетрична плоска брадичка

Според резултатите от проведеното изследване, симетричната плоска структура на челюстта показва, че това е напълно наследствена черта, а не се дължи на външни фактори.

По материали от brightside.me

Коментирай
Свободно време