Здраве и красота

Корейски червен женшен за отслабване

Как действа

06.01.2020г. / 09 54ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Чаят е една от най-консумираните напитки. Пием го, когато сме болни, за повече енергия, когато искаме да намалим консумацията на кафе, когато искаме да отслабнем. Днес обръщаме внимание на корейският червен женшен, който може да се намери под формата на чай или хранителни добавки и това как помага в контрола на теглото.

Корейският червен женшен насърчава намаляването на теглото, като контролира ензимите и хормоните, които предотвратяват натрупването на мазнини и регулира апетита. Наред с затлъстяването, билката засяга и други метаболитни функции, които косвено регулират проблемите със затлъстяването и наднорменото тегло, като:

Контрол на нивата на кръвната захар – Гинсенозидите, които са мощни антиоксиданти, съдържащи се в женшена, регулират нивата на кръвната захар чрез повишаване на усвояването на глюкозата и активиране на биохимичните пътища, които насърчават чувствителността към лептин и инсулин. Чувствителността към инсулин повишава ефективността на инсулина и анти-глюкозния метаболизъм, като по този начин оказва цялостен ефект върху затлъстяването.

Люцерна – при високо кръвно и за силен имунитет

По-добро храносмилане – Според проучванията, приемът на женшен за период от 8 седмици може да доведе до значителна положителна промяна в микрофлората на червата. Това от своя страна може да подобри храносмилането, което е пряко свързано с редуцирането на излишните килограми.

За повече енергияКорейският червен женшен може значително да повиши нашите енергийни нива, което го прави подходящ за тези от вас, които спортуват активно. Също така, билката стимулира имунитета и действа като противовъзпалително, антиоксидантно и антимикробно средство. Също така има положително влияние върху когнитивната функция и облекчава депресията, тревожността.

25 начина да ускорите метаболизма през новата годинаПомага и в контрола на кръвната захар

Други ползи за здравето от приема на корейския червен женшен, включват:

Подобрява състоянието на кожата – Антиоксидантните билки, като женшена, могат да подобрят състоянието на кожата, тъй като действат противовъзпалително и срещу свободните радикали, предизвикващи преждевременно стареене на кожата.

Аюрведически билки за отслабване

За по-здраво сърце – Чаят от женшен е богат източник на антиоксиданти, които са полезни за здравето на сърцето. Според някои изследвания, коренът от женшен може да увеличи силата, с която сърдечният мускул може да се свие и по този начин предпазва сърцето от миопатия.

Свързани статии

Спомага за хормоналния баланс – Според учени, билката може да помогне за постигане на хормонален баланс, като по този начин намалява риска от рак на гърдата, ендометриоза и други проблеми, причинени от хормонален дисбаланс.

При високо кръвно налягане – Според написаното в книгата „Linda Page's Healthy Healing: A Guide to Self-healing for Everyone“ чаят от женшен може да повлияе благоприятно в контрола на хипертонията.

Снимка: Istock

Коментирай