Здраве и красота

3 начина да използвате масло от авокадо

Маслото от авокадо е новото кокосово масло

16.01.2020г. / 11 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Авокадото е един от най-идеализираните плодове през последните години. То е част от всяка здравословна диета. Благодарение на полезните мононенаситени мазнини в състава си то е една от най-предпочитаните алтернативи на месото.

Богато е на калий, фибри, витамини, полезни мазнини. Авокадото е истинска суперхрана. Но нека обърнем внимание и на маслото от авокадо. То не е нов продукт, но сякаш не се радва на популярността на кокосовото масло, въпреки че заслужава не по-малко адмирации.

Масло от сандалово дърво и неговите ползи за здравето

Маслото от авокадо е страхотен продукт с много предимства и качества. То има ползи не само за организма и здравето, но и за състоянието на кожата и косата. Цялостната грижа, която маслото от авокадо предлага, ще го превърне във вашия нов най-добър приятел.

Масло от авокадо за готвене

Маслото от авокадо не е най-често употребяваната алтернатива на слънчогледовото олио, а трябва. То може да се използва за сотиране, печене, пържене, задушаване, изобщо почти всичко, за което можете да се сетите. Устойчиво е на високи температури и не отделя вредни вещества. С негова помощ можете да приготвяте домашна майонеза, салатени дресинги, сосове, които са много приятни, благодарение на мекия му вкус.

5 начина да ползваме кокосово масло против бръчки и увисване на кожата

Маслото от авокадо е много богато на олеинова киселина, която подобрява способността на тялото да абсорбира каротеноиди. Това означава, че ще получите още повече ползи от консумацията на плодове и зеленчуци с помощта на маслото от авокадо.

Свързани статии

Масло от авокадо в грижата за кожата

Ако досега сте залагали предимно на кокосовото и бадемовото масло, за да подхранвате кожата си, помислете за включване и на маслото от авокадо към рутината си. В него се съдържат незаменими мастни киселини, лецитин, протеини, бета-каротин. Витамините А, Е и D. Целият този богат коктейл от хранителни вещества подобрява състоянието на кожата, изглажда бръчките, хидратира в дълбочина и контролира тургора на епителните клетки.

Масло от жожоба за красива кожа

Масло от авокадо в грижата за косата

Маслото от авокадо е прекрасен помощник в грижата за красива коса, защото предотвратява и поправя накъсвания на косъма, като същевременно подхранва в дълбочина. Освен това може да помогне в облекчаването на пърхота и действа подобно на балсам, който не позволява косата да се заплете в краищата. Ако косата ви е суха можете да използвате маслото от авокадо и като маска.

Масло от гроздови семки за фантастична кожа

Коментирай